Suomen ennätys välierissä – Viivi Lehikoinen taistelee mitaleista

Viivi Lehikoinen aitoi 400 metrillä EM-välierässä uuden Suomen ennätyksen 54,50. (Kuva AOP)

Viivi Lehikoinen paransi jo toisen kerran 400 metrin aitojen Suomen ennätystä. Hän eteni Münchenissä EM-finaaliin oltuaan välierien kolmanneksi nopein.

YLEISURHEILU Viivi Lehikoinen teki yleisurheiluhistoriaa, kun hän selvitti ensimmäisenä suomalaisnaisena tiensä EM-finaaliin 400 metrin aitajuoksussa. Lehikoisen välieräaika 54,50 on samalla uusi Suomen ennätys.

Lehikoinen voitti alkueränsä. Hän paransi heinäkuussa Eugenen MM-välierässä juoksemaansa edellistä Suomen ennätysaikaansa kymmenellä sadasosalla.

– Meni aika hyvin. Tuollaista toivoin. Tiesin, että jos ennätykseni teen, niin ollaan finaalissa, Lehikoinen totesi Ylen haastattelussa.

Lehikoinen oli koko välierien kolmanneksi nopein. Finaali on edessä perjantaina ja Lehikoinen lukeutuu mitalisuosikkeihin,

Sara Kuivisto juoksi 800 metrin alkuerissä jatkoon. Joonas Rinne ja Eveliina Määttänen sen sijaan jäivät ilman jatkopaikkaa.

Kuivisto puristi loppukirillään kahden kilpailijansa ohi sijoittuen kolmanneksi. Se varmisti suoran jatkopaikan. Kuiviston aika oli 2.04,32.

– Aika hilkulle se meni, mutta onneksi se riitti, Kuivisto mietti Ylen haastattelussa.

Suomen ennätyksen tällä kaudella juossut Samuel Purola ei yltänyt parhaalle tasolleen 200 metrin alkuerässä, mutta suoritus riitti välieräpaikkaan. Purola eteni jatkoon aikavertailun kautta ajallaan 20,77.

Urho Kujanpää selvitti ainoana suomalaisena tiensä seiväshypyn finaaliin. Kujanpää sivusi omaa ennätystään tuloksella 565.

Tommi Holttinen ylsi kauden parhaaseensa ylitettyään toisellaan 550. Seuraava korkeus 565 oli hänelle liikaa. Juho Alasaari selvitti kolmannella yrityksellään aloituskorkeutensa 530, mutta 550 ei enää mennyt.

Keihäänheittäjät Anni-Linnea Alanen ja Sanne Erkkola karsiutuivat EM-finaalista. Kumpikin jäi kauas karsintarajasta.

Alanen ei saanut itsestään parasta irti. Viimeisellään hän kiskaisi päivän parhaansa, joka kantoi 52,09 metriä. Hän oli koko karsinnan heikoin.

– Todella hieno kokemus, mutta tämä ei ollut sitä mitä tulin hakemaan, Alanen totesi karsinnan jälkeen Ylen haastattelussa.

Erkkola kiskaisi parhaallaan 54,09. Se oli vaatimaton esitys. Karsinnan taso ei todellakaan päätä huimannut. Finaaliin riitti tulos 57,40.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Wilma Murto näytti todellisen tasonsa – olympiakulta realistinen tavoite

Kommentoi Facebookissa