Suomen lentismaajoukkueen valmentajalla umpisurkea aloitus – 14 ottelun tappioputki!

Suomen miesten lentopallomaajoukkue on uuden uuden päävalmentajansa Joel Banksin johdolla kulkenut tappiosta toiseen. (Kuva: CEV)

Suomen miesten lentopallomaajoukkue on uuden uuden päävalmentajansa Joel Banksin johdolla kulkenut tappiosta toiseen. (Kuva: CEV)

Suomen lentismaajoukkueen päävalmentaja Joel Banks on aloittanut pestissään 14 perättäisellä tappiolla.

LENTOPALLO Suomen miesten lentopallomaajoukkue jäi Kiinan Ningbossa pelatussa olympiakarsintaturnauksessa tylysti viimeiseksi. Kiina voitti Suomen 3-1, Argentiina 3-1 ja sunnuntaina pelatussa turnauksen päätösottelussaan Suomi hävisi Kanadalle 0-3.

Joel Banks tuli Suomen päävalmentajaksi viime keväänä. Suomi on pelannut Banksin alaisuudessa nyt 14 ottelua ja hävinnyt ne kaikki.

Banksin suusta tuli turnauksen jälkeen suorasukaista analyysia, jossa valmentaja ei ottanut epäonnistumisia kuitenkaan omaan piikkiinsä. Banks antoi ymmärtää, ettei pelaajien taso vain riitä.

– 14 pelin perättäinen häviäminen on luonnollisesti iso pettymys. En ole valmentaja, joka on tällä tasolla häviämässä. Pitää kuitenkin olla realisti. Olemme näyttäneet olevamme kovasti töitä tekevä ryhmä, joka on siirtymävaiheessa. On pakattava kassit ja lähdettävä kotiin tai sitten jatkettava töiden tekemistä. Ryhmä on osoittanut valinneensa jälkimmäisen ja näin jatketaan pitkäaikaista projektia, Banks kommentoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Vastaavanlaista tekstiä on aiemmin kuultu Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan pestistä potkut saaneiden Stuart Baxterin ja Mixu Paatelaisen suusta ja molemmat saivatkin potkut. Baxter, Mixu ja Banks ovat tietysti olleet siinä mielessä oikeassa, etteivät pelaajat olleet riittävän hyviä. Joku toinen valmentaja olisi saattanut harrastaa kuitenkin fiksumpaa peluutusta.

Seuraava haaste Suomen miesten lentismaajoukkueella on syyskuussa pelattava EM-turnaus Sloveniassa. Siellä Suomi saa vastustajikseen alkusarjassa Pohjois-Makedonian, Slovenian, Valko-Venäjän, Venäjän ja Turkin.

Neljä parasta lohkosta etenee neljännesvälieriin. Jos Suomi ei neljännesvälieräpaikkaa saavuta, voi hyvällä syyllä kysyä, olisiko Lentopalloliitolla syytä antaa Banksille potkut?

Suomella on mahdollisesti luvassa toinen mahdollisuus Tokion olympiakisalippuun. Tammikuussa Saksassa pelataan Euroopan karsintaturnaus, johon pääsee mukaan isäntämaan lisäksi seitsemän Euroopan rankingin (CEV) parasta niistä maista, jotka eivät vielä ole päässeet kisoihin.

Banksin komennossa pelattujen pelien perusteella Suomen olympiapaikka on kaikkea muuta kuin realistinen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Susijengin kokeilujoukkue antoi hyvää vastusta NBA-tähdille – ”Emme kumarrelleet kuvia”

Kommentoi Facebookissa