Suomen olympiahiihtäjät valittu – kokenut Riitta-Liisa Roponen jäi rannalle

Iivo Niskanen on kolminkertainen olympiavoittaja. (Kuva Jesse Väänänen/ Hiihtoliitto)

Riitta-Liisa Roponen, 43, ei tullut valituksi Pekingin olympialaisiin.

HIIHTO Suomen Olympiakomitea tiedotti keskiviikkona lopullisista maastohiihtovalinnoista helmikuussa järjestettäviin Pekingin olympialaisiin. Viimeisinä valituiksi tulivat Jasmin Kähärä ja Remi Lindholm.

Kokenut Riitta-Liisa Roponen, 43, jäi olympiajoukkueesta rannalle. Hän ei saanut enää viimeistä näyttöpaikkaa, koska molemmat Pekingin olympialaisia edeltäneet viimeiset maailmancup-rupeamat peruttiin.

– Tiistaina tehdyissä maastohiihdon valinnoissa avoimeksi jätettiin maapaikkakiintiöstämme vielä yksi paikka naisiin ja yksi miehiin. Keskiviikkona saimme virallisen vahvistuksen, että Planican maailmancup-kilpailuja ei korvata, vaan ne perutaan. Näin ollen kansainvälisiä näyttökilpailuja ei enää ole, joten maastohiihtäjien kansainväliset näytöt on annettu, Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki kertoo tiedotteessa.

Viime talvena Oberstdorfin MM-kisoissa loistaneelle Roposelle olympiajoukkueesta putoaminen oli iso pettymys. Hän oli päättänyt jatkaa uraansa vielä vuodella ja olisi huipentanut hyvin pitkän uransa Pekingissä. Roponen oli ensi kertaa mukana olympialaisissa jo Salt Lake Cityssa 2002, mutta 20 vuotta myöhemmin hän ei olympiajoukkueeseen enää mahtunut.

Suomen olympiajoukkueessa on kuusi mieshiihtäjää ja seitsemän naishiihtäjää. Hyvä menestys vuodenvaihteessa hiihdetyssä Tour de Skissä on nostattanut mitaliodotuksia.

Iivo Niskaselta on lupa odottaa 15 kilometrin perinteisellä kultaa. Myös Krista Pärmäkoskella on hyvä mahdollisuus mitaleille. Ja mitaleille suomalaisilla on hyviä mahdollisuuksia myös viesteissä ja parisprintissä.

Pyeongchangin 2018 talviolympialaisissa suomalaiset voittivat kuusi mitalia. Näistä mitaleista neljä tuli maastohiihdosta. Niskanen voitti kultaa 50 kilometrillä ja Pärmäkoski saavutti yhden hopean sekä kaksi pronssia.

Suomen jääkiekkojoukkueet olympialaiset ilmoitetaan torstaina 21. tammikuuta. Viimeiset urheilijat Pekingin kisoihin valitaan 24. tammikuuta. Olympialaiset järjestetään Pekingissä, Zhangjiakoussa ja Yanqingissä 4.-20. helmikuuta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Rosa Pohjolaiselta kova suoritus alppihiihdon maailmancupissa – potentiaalia maailman kärkeen

Pekingin olympiavalinnat

MAASTOHIIHTOJOUKKUE PEKINGIN OLYMPIALAISIIN

Jasmi Joensuu
Anne Kyllönen
Jasmin Kähärä
Katri Lylynperä
Johanna Matintalo
Kerttu Niskanen
Krista Pärmäkoski
Ristomatti Hakola
Perttu Hyvärinen
Remi Lindholm
Joni Mäki
Iivo Niskanen
Lauri Vuorinen

MUUT LAJIT / ENSIMMÄISET OLYMPIAVALINNAT 20.12.2021

Ampumahiihto
Mari Eder
Olli Hiidensalo
Tero Seppälä

Freestyle
Anni Kärävä
Jimi Salonen

Lumilautailu
Enni Rukajärvi
Kalle Järvilehto
Rene Rinnekangas

Mäkihyppy
Julia Kykkänen

Taitoluistelu (jäätanssi)
Juulia Turkkila
Matthias Versluis

Yhdistetty
Ilkka Herola

Kommentoi Facebookissa