Suomen Punaiselta Ristiltä terveysklinikka Ukrainaan – pakolaiset ovat ruuhkauttaneet terveydenhuollon

Suomen Punaisen Ristin logistiikkakeskuksessa Tampereen Kalkussa hankitaan ja varastoidaan avustustarvikkeita kriisien varalle. (Kuva Laura Vesa/ Suomen Punainen Risti)

Mukaan lähtee Suomesta asiantuntijoita varmistamaan, että klinikka saadaan nopeasti käyttöön.

UKRAINA Kokonaisen terveysaseman välineistö on lähdössä Suomen Punaisen Ristin logistiikkakeskuksesta Tampereelta kohti Ukrainan Užhorodia. Mukaan lähtee myös tiimi käynnistämään klinikan toimintaa.

Terveysklinikka rahoitetaan Suomen Punaisen Ristin katastrofirahaston turvin. Länsi-Ukrainaan Užhorodiin sijoitettavalla terveysklinikalla voidaan hoitaa päivisin perusterveydenhuollon asiakkaita, eli se vastaa varustelultaan päiväterveyskeskusta.

– Yli 7 miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa maan sisällä Ukrainassa. Maansisäiset pakolaiset ovat ruuhkauttaneet perusterveydenhuollon Länsi-Ukrainassa. Suomesta toimitettavalla klinikalla voidaan tukea paikallista terveydenhuoltoa, kertoo Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Marko Korhonen.

Klinikan mukaan lähtee Suomesta asiantuntijoita varmistamaan, että klinikka saadaan nopeasti ja oikeaoppisesti käyttöön. Terveysaseman varsinainen henkilökunta tullaan palkkaamaan paikan päällä Ukrainassa.

– Klinikan mukana lähtevä suomalainen tiimi opastaa ja neuvoo terveysaseman käyttöönotossa. Asiantuntijamme ovat paikan päällä Ukrainassa ensimmäisten kuukausien ajan, Korhonen kertoo.

Suomen Punainen Risti on lahjoittanut katastrofirahastostaan aiemmin yhteensä yli 3,5 miljoonaa euroa kansainvälisen Punaisen Ristin avustustyöhön Ukrainassa ja sen lähimaissa. Tuki sisältää sekä rahallista että materiaaliapua. Summa ei sisällä avustustyöntekijöiden lähettämisestä syntyviä kuluja, jotka rahoitetaan myös katastrofirahastosta.

Lue myös: Suomen Punainen Risti lähettää ensimmäiset avustustyöntekijät – ”Tunnelmat ovat ristiriitaiset”

Näin lahjoitat katastrofirahastoon 

Verkkosivujen kautta https://www.punainenristi.fi/lahjoita/katastrofirahasto/

Lähetä tekstiviesti SPR20 numeroon 16499 (20 €)

MobilePayllä numeroon 10900

Soita numeroon 0600 12220 (20,28 € + pvm/mpm)

Lahjoita suoraan tilille OP FI52 5000 0120 4156 73. Saaja: Punainen Risti. Viite: 5186.

Kommentoi Facebookissa