Suomi johtaa miesten Ruotsi-maaottelua – pikaviestimiehet jälleen vireessä

Oskari Lehtonen antaa viestikapulan vauhdissa Samuel Purolalle.

Oskari Lehtonen antaa viestikapulan vauhdissa Samuel Purolalle. (Kuva SUL)

Avauspäivän jälkeen naiset ovat tappiolla omassa maaottelussaan.

MAAOTTELU Miesten maajoukkue johtaa Ruotsi-ottelua avauspäivän jälkeen pistein 105–98. Naiset ovat tappiolla 98,5–106,5 Ratinan stadionilla Tampereelle pidettävässä maaottelussa.

– Miehet onnistuivat erinomaisesti verrattuna siihen, mitä tilastot ennustivat, ja ihan erikseen pitää nostaa 10000 metriä, jossa tuli tuntuvia ennätysparannuksia, totesi Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen.

Kemppaisen mukana naiset lähtevät lauantaille hyvistä taisteluasemista.

–  Yksittäisistä suorituksista Sandra Eriksson 5000 metriä oli todella upea juoksu, kuten 5000 ja 1500 metrin urakointi samana päivänä. Myös kapteenit Kristiina Mäkelä ja Sanna Kämäräinen onnistuivat hyvin, Kemppainen sanoi.

Sandra Eriksson urakoi haastavan kauden päätteeksi 5000 ja 1500 metriä. Lajivoiton hän juoksi 5000 metrillä, jossa voiton lisäksi parani roimasti oma ennätys. Ennätys on nyt 15.42,15, kun se ennen perjantaita oli 16.01,72. Uusi ennätys on kaikkien aikojen suomalaistilastossa kuudenneksi paras.

Kristiina Mäkelä johdatti kapteenille sopivalla tyylillä kolmiloikassa lajivoitollaan pisteet Suomelle 15–7. Voittotulos oli 13,81. Voittoon joukkonsa johdatti niin ikään Sanna Kämäräinen. Kämäräinen otti kiekossa lajivoiton tuloksella 56,21 ja Suomi vei pisteet 14–8.

Berliinin EM-kisoissa suomalaisia ilahduttaneet pikaviestimiehet jatkoivat vauhdikasta menoaan myös Ruotsi-ottelussa. Eetu Rantala, Otto Ahlfors, Oskari Lehtonen ja Samuel Purola kipaisivat maaotteluennätyksen 39,14. Purola ei saanut kaipaamaansa kilpailua, kun Ruotsin viesti jäi kesken.

– Olisi ollut kiva, jos olisi saanut Ruotsista vähän lisäpotkua omaan tekemiseen. Verottaa aikaa, kun ei ole sitä kisaa. Uskallan veikata, että oli juoksullisesti vielä kovempi kuin Berliinissä. Katsoin Oton ja Oskarin vaihdon, se meni tosi paljon päälle. Oma juoksu tuntui taas paremmalta kuin Berliinissä, Purola sanoi hymyillen.

Purola oli hyvässä iskussa myös satasella, sillä hän juoksi kauden parhaansa 10,43. EM-kisoissa suomalaisia ilahdutti myös Topi Raitanen, joka Ratinassa kipaisi esteissä lajivoiton ajalla 8.49,87. Topi Raitanen juoksee maaottelussa myös 1500 metriä.

Aaron Kangas heitti maaotteluvoiton uran toisessa aikuisten Ruotsi-ottelussa ja johti moukarimiehet kolmoisvoittoon hyvällä tuloksella 71,44. Tuomas Seppänen oli toinen kesän parhaallaan 70,77 ja Henri Liipola kolmas tuloksella 70,33.

  • Lähde Suomen Urheiluliitto

Lue myös: Miesten pikaviestimaajoukkue rikkoi SE:n kaksi kertaa – Suomi juoksi yllättäen finaalissa!

Kommentoi Facebookissa