Suomi voitti lohkonsa MM-salibandyssa – naisille harmittava finaalitappio

Suomi tuulettaa salibandyn MM-kisoissa. (Kuva Salibandyliitto)

Suomi voitti miesten MM-salibandyn alkusarjan päätösottelussaan Latvian 7-2. Naisten MM-kisojen finaalissa Suomi hävisi Ruotsille jatkoajalla 3-4.

SALIBANDY Suomi päätti alkulohkourakkansa Helsingissä pelattavissa salibandyn miesten MM-kisoissa murskavoittoon Latviasta. Suomi oli ottelussa parempi maalein 7-2.

Ensimmäisen erän jälkeen Suomi oli johtanut 2-1. Toisessa erässä Suomi takoikin sitten neljä maalia ja peli oli selvä.

– Pari erikoistilannemaalia, vastustaja teki hyvät vaparit, me teimme puolestamme riittävästi maaleja ja toivottavasti selvisimme vähillä loukkaantumisilla. Latvia oli hyvä fyysinen jengi, mutta olimme rutiinitasossa heitä sen verran edellä, että lyhyt valmistautuminen ei haitannut, kommentoi päävalmentaja Petteri Nykky Salibandyliiton mukaan.

Suomi voitti alkusarjassa kaikki kolme otteluaan kaadettuaan Tanskan, Ruotsin ja Latvian. Seuraavaksi Suomi pelaa puolivälierissä keskiviikkona. Vastustaja on selvillä tiistaina.

Nykky oli Suomen joukkueen alkulohkon antiin tyytyväinen.

– Hyviä pelejä, varsinkin eilinen Ruotsia vastaan. Ruotsi-peli oli yksi parhaita alkusarjapelejä, mitä muistan MM-kisoissa pelatun. Iso kiitos kaikille lauantaina ja muinakin päivinä paikalle saapuneille – pelaajat tykkäävät esiintyä isolle yleisölle. Kaikki ne pisteet, mitä oli otettavissa, otettiin, hän sanoi.

Naisten MM-kisoissa Uppsalassa Suomi hävisi loppuottelussa Ruotsille maalein 3-4. Ratkaisu nähtiin jatkoajalla ja Ruotsi voitti kahdeksannen perättäisen MM-kultansa.

Ruotsi oli johtanut ottelua 3-1, mutta Suomi kiri kolmannessa erässä tasoihin. Jatkoaikatappio oli todella harmittava.

Suomen ykköstähti Veera Kauppi vei nimiinsä turnauksen pistepörssin ja arvokkaimman pelaajan palkinnon. Hänet valittiin ainoana suomalaisena kisojen tähdistöön.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomella upea salibandypäivä – miehet kaatoivat Ruotsin, naiset MM-finaaliin

Kommentoi Facebookissa