Suosituimmat yöjunat ovat jo loppuunmyytyjä – syyslomaviikot vetävät juniin yli 800 000 matkustajaa

Yöjunilla matkataan Lappiin, moni matkustaa myös pohjoisesta loman viettoon pääkaupunkiseudulle.

Yöjunilla matkataan Lappiin, moni matkustaa myös pohjoisesta loman viettoon pääkaupunkiseudulle. (Kuva VR Group)

Ravintolavaunuissa kiireeseen on varauduttu 10 00 korvapuustilla ja 120 000 kahvikupillisella.

JUNALIIKENNE Koulun syyslomien matkustuspiikki suuntautuu Helsingistä päärataa pitkin Oulun suuntaan. Myös Helsinkiin matkustetaan runsaasti ja pääkaupunkiseutu on täynnä erilaisia tapahtumia.

– Moni pohtii nyt omaa ja perheensä matkustamista ilmastonäkökulmasta. Kotimaanmatkailun suosio kasvaa ja se näkyy tasaisesti kasvavissa matkamäärissämme: tämän vuoden aikana kotimaan kaukoliikenteessä on matkustettu 6 prosenttia viime vuotta enemmän, sanoo VR Groupin matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.

Syyslomien menoliikenteen suosituimmat matkapäivät olivat perjantaina 12.10. ja sunnuntaina 14.10. Seuraavaksi suosituinta on menoliikenteen toisessa aallossa perjantaina 19.10. Helsingistä matkustetaan eniten Tampereelle, Joensuuhun ja Seinäjoelle – myös Oulun ja Turun reiteillä riittää syyslomien aikaan matkustajia.

Suomessa on yli 6000 kilometriä junarataa ja verkosto kattaa kaikki Suomen suurimmat kaupungit.  Yhteensä junissa odotetaan syyslomien aikana kulkevan yli 800 000 matkustajaa. Ravintolavaunuissa kiireeseen on varauduttu 10 00 korvapuustilla, 120 000 kahvikupillisella ja kymmenillä tuhansilla ruoka-annoksilla.

Yöjunilla matkataan Lappiin, jossa syyssesonki on parhaimmillaan. Suosituimmat syyslomien yöjunat ovat jo loppuunmyytyjä sekä pohjoisen että etelän suuntiin. Päiväjuniin sen sijaan löytyy vielä istumapaikkoja. Moni matkustaa pohjoisesta loman viettoon pääkaupunkiseudulle.

Seuraavan suuren sesongin eli joulusesongin liput tulevat myyntiin 23.10. klo 9. Samalla tuodaan myyntiin kaukoliikenteeseen 46 uutta junavuoroa. Uudet vuorot aloittavat liikennöinnin 9.12. aikataulukauden vaihtuessa. Junaliikenne lisääntyy muun muassa Tampereen ja Oulun, Helsingin ja Kuopion sekä Tampereen ja Kouvolan välillä. Myös Helsingin ja Turun välille tulee uusia vuoroja. Uudet vuorot parantavat myös vaihtoyhteyksiä itäisessä Suomessa ja Pohjanmaalla.

Joulukuussa palataan lisäksi Helsingin ja Tampereen välillä nopeampiin matka-aikoihin, kun Liikenneviraston ratatöiden aiheuttamat nopeusrajoitukset poistuvat ja aikataulut nopeutuvat noin 10 minuuttia.

Lue myös: Miten puista pudonneet lehdet voivat pysäyttää junaliikenteen? – Syyllisiä ovat olleet myös karhu ja merivesi

Kommentoi Facebookissa