Super Bowl oli puolustusten juhlaa – Tom Brady sai kuudennen mestaruutensa vähäpisteisessä ottelussa

New England Patriotsin 41-vuotias pelinrakentaja Tom Brady on ollut mukana kaikissa joukkueensa mestaruuksissa.

New England Patriotsin 41-vuotias pelinrakentaja Tom Brady on ollut mukana kaikissa joukkueensa mestaruuksissa. (Kuva AOP)

Ottelua seurasi television välityksellä yli 100 miljoonaa ihmistä, Suomessa myös tasavallan presidentti.

SUPER BOWL New England Patriots on voittanut amerikkalaisen jalkapalloilun 53. Super Bowlin. Atlantassa pelatussa mestaruusottelussa kaatui Los Angeles Rams lukemin 13–3. Kyseessä on kaikkien aikojen vähäpisteisin mestaruusottelu, edellinen ennätys oli vuodelta 1973, kun Miami Dolphins voitti Washington Redskinsin pistein 14–7.

Huomio ottelussa kiinnittyi myös Patriotsin 41-vuotiaaseen pelinrakentaja Tom Bradyyn. Myös Patriotsin valmentaja oli kokenut, 66-vuotias Bill Belichick, kun Ramsia luotsanneella Sean McVaylla oli ikää vain 33 vuotta. Brady hermoili ottelun ensimmäisen neljänneksen, eivätkä hänen heittonsa löytäneet vastaanottajaa.

Toisella neljänneksellä kiinniottajana kunnostautui laitahyökkääjä Julian Edelman, mutta 3–0-johtoon Patriots siirtyi Stephen Gostkowskin potkumaalilla. Näihin lukemiin päättyi myös ensimmäinen puoliaika. Kuuluisan puoliaikashown esiintyjinä olivat Maroon 5, Travis Scott ja Big Boi.

Viimein myös Rams pääsi tulostaululle, kun Greg Zuerlain kavensi tilanteeksi 3–3 omalla potkumaalillaan. Neljännellä neljänneksellä nähtiin myös maali, kun Bradyn heitto löysi ensin Rob Gronkowskin maalialueen rajalla, ja Sony Michel teki lopulta touchdownin syöksymällä pallon kanssa maalialueelle.

Stephen Gostkowskin lisäpistepotkun jälkeen tilanne oli 10–3 Patriotsille. Kun Ramsin pelinrakentaja Jared Goff sortui heti omassa hyökkäysvuorossa syötönkatkoon, sinetöi Gostkowski toisella potkumaalillaan voittolukemiksi 13–3 kun peliaikaa oli jäljellä vain 1,12.

Mestaruus on New England Patriotsille kaikkiaan seurahistorian kuudes, viime vuonna joukkue hävisi finaalissa Philadelphia Eaglesille. Super Bowlin arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Patriotsin Julian Edelman, joka eteni 141 jaardia. Ottelua seurasi television välityksellä yli 100 miljoonaa ihmistä, Suomessa myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Lue myös: Suomi kaatoi Ruotsin ja vei amerikkalaisen jalkapallon EM-pronssia – viimeinen neljännes ratkaisi

Kommentoi Facebookissa