Supertähden tökerö oma maali ratkaisi – Sevillalla upea sarja kakkoskilpailussa

Sevilla FC on voittanut Eurooppa-liigan 14 vuoden aikana peräti kuudesti

Sevilla FC on voittanut Eurooppa-liigan 14 vuoden aikana peräti kuudesti. (Kuva AOP)

Sevilla voitti Eurooppa-liigan finaalissa Interin 3-2 ja saavutti tässä kilpailussa jo kuudennen mestaruutensa. Romelu Lukaku ratkaisi finaalin tekemällä oman maalin.

JALKAPALLO Eurooppa-liigan arvoa on Euroopan suurimmissa jalkapallomaissa väheksytty tavoitteiden ollessa kärkijoukkueilla Mestareiden liigassa. Kölnissä perjantaina tyhjille katsomoille pelatussa Eurooppa-liigan finaalissa nähtiin kuitenkin upea jalkapallonäytelmä, jossa Sevilla FC ja Milanon Inter tarjosivat draamaa yllin kyllin.

Vauhdikas ensimmäinen puoliaika sisälsi neljä maalia tilanteen oltua tauolla tasan 2-2. Dramaattisen ratkaisumaalin viimeisteli Interin Romelu Lukaku ohjattuaan pallon tökerösti omaan maaliin. Pallo olisi mennyt ohi maalin, mutta Lukaku laittoi jalkansa väliin.

Belgian maajoukkueen tähtipelaaja Lukaku oli tietysti hyvin pettynyt. Miljoonia tienaava pelaaja syyllistyi myös epäurheilijamaiseen käytökseen. Palkintojenjakoon hän ei viitsinyt tulla.

Inter ei loppuottelussa muutenkaan ollut parhaimmillaan. Sevillalla kävi voittomaalissaan tuuri, mutta voittonsa joukkue ehdottomasti ansaitsi.

– Tämä on uskomatonta. Meillä oli vaikeita otteluita koko turnauksen ajan, mutta pelasimme niin hyvin joukkueena. Olemme olleet kuin perhe. Sillä ei ole ollut väliä kuka pelasi. Me teimme töitä toisillemme, kaksi maalia tehnyt Sevillan hyökkääjä Luuk de Jong hehkutti Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n verkkosivuilla perinteikkään urheilujargonin lässytysetiketin mukaisesti.

Juttuvinkki: Lahden Kuusysi teki jättiyllätyksen – Romanian julma diktatuurikin oli saada nenilleen

De Jong pääsi vihdoin Sevillan avaukseen ja kiitti tästä maaleillaan.

– Saimme onnellisen päätöksen kaudelle. De Jong on loistava pelaaja. Hän on odottanut pitkään, mutta oli valmiina tänään, Sevillan päävalmentaja Julen Lopetegui kehui.

Lopeteguille Eurooppa-liigan mestaruus oli henkisesti hyvin helpottava. Kaksi vuotta sitten hän sai potkut potkut Espanjan maajoukkueesta juuri ennen MM-kisoja, koska oli tehnyt sopimuksen Real Madridin kanssa. Viitisen kuukautta myöhemmin potkut tulivat Real Madridista joukkueen menestyttyä hänen komennossaan surkeasti.

Sevillassa ensimmäinen kausi toi La Ligassa neljännen sijan ja paikan ensi kaudeksi Mestareiden liigaan. Eurooppa-liigan mestaruus vahvisti vielä Lopeteguin uskottavuutta.

– Kun valmentaja voittaa, niin hän on onnellinen. Minulla oli kaksi loistavaa vuotta Espanjan kanssa ja lyhyt aika Real Madridissa. Olen ollut onnekas, että löysin tämän seuran. Tämä on mahtava seura, Lopetegui julisti.

Sevilla on voittanut Eurooppa-liigan peräti kuusi kertaa, mikä on tämän kilpailun ennätys. Kaikki kuusi mestaruutta ovat tulleet viimeisen 14 vuoden aikana.

Sevillan menestys Eurooppa-liigassa kertoo tietysti siitäkin, ettei joukkueen taso ole riittänyt menestykseen Mestareiden liigassa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Mestareiden liigan finaalissa luvassa hurja futisnäytös

Kommentoi Facebookissa