Susijengi juoksi Bosnia-Hertsegovinan kumoon – Sasu Salin heitti itsensä Suomen sankariksi

Illan sankari oli kaikkiaan 27 pistettä upottanut Sasu Salin.

Illan sankari oli kaikkiaan 27 pistettä upottanut Sasu Salin. (Kuva AOP)

Suomen koripallomaajoukkue taisteli MM-karsintavoiton kotiyleisön edessä.

KORIPALLO MM-karsintaottelu Bosnia-Hertsegovinaa vastaan muuttui Suomen 24 pisteen johdosta jännitysnäytelmäksi, mutta Susijengi piti päänsä pauhaavan yli 6000 hengen kotiyleisönsä edessä ja tuuletti lopulta 85–81 (43–34) -voittoa.

Ensimmäinen ja toinen neljännes olivat Susijengiä parhaimmillaan. Bosnia-Hertsegovina oli ongelmissa pallon kanssa, kun suomalaisten yltiöpäiset tuplaukset pakottivat vastustajan lukuisiin pallonmenetyksiin.

Kolmannella neljänneksellä Sasu Salin näytti, että suomalaisten maine heittäjäkansana ei ole tuulesta temmattu. Tyylipuhtaasti 13 pistettä putkeen syntyivät kolmosilla, pitkillä kakkosilla ja vapaaheitoilla. Illan sankari olikin 27 pistettä upottanut Salin.

– Kori tuntui paikka paikoin tosi isolta tänään. Kiva pistää pallo ilmaan, kun jälki on tuollaista, Salin virnuili ottelun jälkeen.

Salinin lisäksi korisukkaa heiluttivat Petteri Koponen (14/3/7 syöttöä) ja Erik Murphy (13/4). Balkanilaiset puolustivat Koposta kovaotteisesti ja pitkän linjan maajoukkueveteraanista huokui väsymys. Ratkaisuhetkillä hän ajoi kuitenkin vauhdikkaasti Bosnia-Hertsegovinan puolustuksen keskelle ja lisäsi jo uhkaavasti kaventuneen eron seitsemään pisteeseen.

Suomi pääsi lopulta kuluttamaan pelikellon nollaan. Päävalmentaja Henrik Dettmannin kärsiessä flunssasta lehdistötilaisuuteen saapui Dettmannin sijaan Jukka Toijala.

– Pelasimme ensimmäiset 30 minuuttia huikeaa koripalloa. Lopussa aloimme menettää energiaamme puolustuksessa, jonka jälkeen jouduimme hölköttelemään palloa ylös ja pelitempomme tipahti, Toijala aloitti.

– Pakko antaa tunnustusta Bosnialle, jonka vaihtava puolustuspelaaminen teki meistä todella passiivisia. Katsotaan tämän ottelun tallenne kaikessa rauhassa, mitä viimeisellä neljänneksellä tapahtui.

Ilman Lauri Markkasta otelleen Susijengin pelit jatkuvat tuota pikaa, mutta tällä kertaa paikaksi vaihtuu vuoden 2015 EM-alkulohkon Montpellier, kun vastaan astelee Ranska.

  • Lähde Suomen Koripalloliitto

Lue myös: Susijengi ilotteli lohkokakkosena MM-jatkokarsintoihin – Lauri Markkanen johti ilotulitusta

Kommentoi Facebookissa