Susijengi oli hiiri kissoja vastaan – vastustajat liian kovia

Suomen Susijengi taistelee paikasta koripallon 2022 EM-turnaukseen

Suomen Susijengi saavutti paikan koripallon 2022 EM-turnaukseen. (Kuva AOP)

Serbia voitti Suomen Susijengin koripallon EM-karsintaottelussa pistein 75-66. Suomella ei ollut käytännössä mitään jakoa.

KORIPALLO Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi jatkoi EM-karsintoja maanantaina Espoossa tappiollisissa merkeissä. Serbia voitti Suomen koriluvuin 75-66.

Vaikka lauantaina Serbia olikin yllättäen hävinnyt Sveitsille, ei sen voitto Suomesta yllättänyt ketään. Serbia pelaa karsintoja kakkosmiehistöllään, mutta kyseessä on silti Euroopan paremman tason joukkue.

Susijengi aloitti ottelun kehnosti ja siihen ottelu myös ratkesi. Kovalla intensiteetillä puolustanut Serbia karkasi selkeään johtoasemaan, eikä suomalaisilla ollut riittävästi taitoa kuroa eroa umpeen.

Vaikka Suomi pelasi loput 30 minuuttia ihan kelvollista koripalloa, ei paremmuudesta ollut epäselvyyttä. Serbia oli kissa ja Suomi hiiri.

Serbia oli etulyöntiasemassa pituusylivoimansa sekä paremman yksilötaitonsa takia. Suomella ei ole Serbian kakkosjoukkuettakaan vastaan mitään jakoa, jos kaikki parhaat susijengiläiset eivät ole käytettävissä.

Juttuvinkki: Olympiastadionin peruskorjaus on karu esimerkki suomalaisesta ongelmasta

Erityisen selvästi lauantain tappiollisessa Georgia-ottelussa ja maanantain Serbia-tappiossa Susijengillä näkyi sentteriosaston kapeus. Taitoa ja pituutta ei käytettävissä olleella pelaajamateriaalilla ollut riittävästi. Takamiesosastoltakaan ei saatu kompensaatiota, kun Petteri Koponen ei ollut tositoimissa koronakaranteenin takia.

Suomen tehokkain pelaaja oli 15 pistettä heittänyt Edon Maxhuni. Hän oli Susijengin harvoja onnistujia.

Serbia piti Suomen kolmoslingon Sasu Salinin tehokkaasti pimennossa riisuen Suomen parhaasta aseestaan. Myös Georgia-ottelussa hienosti onnistunut Elias Valtonen oli Serbiaa vastaan aika lailla aseeton.

Suomi on voittanut kolmesta ottelustaan vain yhden, mutta EM-kisoihin Susijengillä on yhä erittäin hyvät mahdollisuudet. Todennäköisesti kisapaikka varmistuisi, jos Susijengi 18. helmikuuta voittaisi Sveitsin.

Suomi voitti Sveitsin viime helmikuussa pistein 69-64. Sveitsi voitti viime lauantaina Serbian 92-90, mutta toinen yllätysvoitto Sveitsille serbeistä on hyvin epätodennäköinen. Ja silläkään ei olisi merkitystä, jos Suomi voittaisi Sveitsin ja Serbia kukistaisi helmikuussa Georgian.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Susijengin taso ei riittänyt – vastustajat liian pitkiä ja taitavia

Kommentoi Facebookissa