Susijengiä vietiin kuin laskiämpäriä – ”Ei temput toimi, jos on paremmat vastustajat”

Henrik Dettmann on valmentanut Suomen miesten koripallomaajoukkuetta neljällä eri vuosikymmenellä.

Henrik Dettmann on valmentanut Suomen miesten koripallomaajoukkuetta neljällä eri vuosikymmenellä. (Kuva AOP)

Serbia oli tyly vieras Espoossa. Susijengi sai selkäänsä koriluvuin 58-80.

KORIPALLO Koripallon mahtimaa Serbia antoi Suomen miesten maajoukkueelle Susijengille EM-karsintaottelussa torstaina isän kädestä. Susijengiä vietiin kuin sitä kuuluisaa laskiämpäriä Serbian voitettua Espoossa pistein 80-58.

Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann katsoi, ettei Suomi pelannut parhaalla tasollaan.

– Oltiin me varmaan numeroa pienempiä kuin tavallisesti, Dettmann sanoi.

Serbia pelasi liikkuvammin kuin oli pelannut aiemmin ja se oli Suomelle myrkkyä. Tähtipelaaja Miroslav Raduljica oli suomalaisille aivan liian kova vastustaja.

– Pitää kunnioittaa Raduljicaa, kuinka hyvin se pystyy puolustamaan kaukana korista. Hän on paremmassa kunnossa kuin aikaisemmin, kun on pelattu häntä vastaan. Silloin hän oli raskaampi. Ajateltiin, että voitaisiin saada etua pienuudesta, mutta ei, Dettmann sanoi.

Ennen kaikkea ottelu ratkesi Dettmannin mielestä levypalloihin.

– Kokonaisuus ratkaisi. Heillä oli 50 levypalloa ja meillä oli 28. Se on se tarina. Kaksinkamppailut, fyysisyys ja itseluottamus kulminoituu siinä levypallopelaamisessa.

Suomalaiset heittivät paljon ohi varsinkin alussa. Serbia pääsi karkumatkalle, eikä Suomen taso oikein riittänyt.

– Meidän heittopeli myös tarjosi niille levypalloja. Jos meidän heittopeli olisi ollut parempaa, niin heillä olisi ollut levypalloja tietysti vähemmän. Kansainvälinen pelitempo ja itseluottamus puuttuivat meiltä tossa pelissä, Dettmann jatkoi.

Dettmann yritti valmennustiimeineen parhaansa, mutta muutokset eivät tuoneet Susijengiä kunnon takaa-ajoon. Ottelu ratkesikin lopullisesti jo kolmannella neljänneksellä ja viimeinen erä oli pelkkää pelailua.

– Yritettiin kikkailla erilaisia juttuja, mutta ei temput toimi, jos on paremmat vastustajat pelaamassa. Vastustajat olivat tänään mies mieheltä niin paljon edellä meitä, Dettmann harmitteli.

Serbian joukkue oli Suomen joukkuetta selvästi kookkaampi. Mutta isot kaverit olivat erittäin liikkuviakin.

– Kertoo siitä, kuinka kova koripallomaa Serbia on, kun sieltä tulee noin liikkuvia ja isoja pelaajia. Kaikki on vähintään yhtä liikkuvia pelaajia kuin meillä, mutta kantavat yhtä tai kahta numeroa isompaa paitaa. Peli oli kovaa. Ei tuo ole normaalia Korisliigan pelaamista tai Pro B -pelaamista. Tuo oli ACB-pelaamista. Siinä se ero tuli, analysoi Dettmann.

Suomi kohtaa sunnuntaina Fribourgissa Sveitsin. Siihen peliin Suomi lähtee suosikkina, eikä tappioon olisi varaa.

Mitä Serbia-ottelun tulos tarkoittaa Sveitsi-ottelun kannalta?

– Ei se tarkoita mitään. Se tarkoittaa, että tässä on loistava esimerkki siitä, miten Sveitsi kaadetaan. Käytetään vaan Serbian esimerkkiä. Me ollaan saatu se kehollisesti tuntea ja sama kehollinen tunne pitää siirtää nyt niihin sveitsiläisiin, Dettmann ilmoitti.

Teksti Otto Palojärvi, Espoo

Lue myös: Susijengi tekee paluun – koripallopoliittinen kukkotappelu kiusaa taas

Kommentoi Facebookissa