Susijengi sai kunnon selkäsaunan EM-kisoissa

Serbia murskasi EM-kisoissa Suomen koriluvuin 100-70 (Kuva: Fiba.Basketball)

Mestarisuosikki Serbia murjoi Suomen koripallon EM-kisoissa lukemin 100-70.

KORIPALLO Serbia antoi näytteen jugoslavialaisen taitokoripallon perinteistä maanantaina Prahassa tyrmäämällä EM-kisaottelussa Suomen Susijengin. Serbian voittolukemat 100-70 eivät jättäneet paljoa seliteltävää.

Käytännössä peli ratkesi jo toisella neljänneksellä. Serbian parempi yksilötaito ja erinomainen joukkuepeli olivat suomalaisille myrkkyä. Suomalaisten usko horjui ylivoiman edessä pahasti.

Lauri Markkanen oli ottelun paras pistemies 18 pisteellään. Hän jäi kuitenkin täysin Serbian huippupelaajien varjoon.

NBA:n arvokkaimmaksi pelaajaksi kahtena viime kautena valittu Denver Nuggetsin Nikola Jokic näytti suomalaisille, millä tasolla NBA:n supertähti pelaa. Jokicia Serbialla oli varaa myös lepuuttaa, kun Suomi putosi kyydistä aikaisessa vaiheessa.

Serbia oli aiemmissa otteluissaan voittanut Hollannin 100-76 ja Tshekin 81-68. Serbia jyrännee lohkovoittoon puhtaalla pelillä ja on vahva ehdokas Euroopan mestariksi.

Suomi taistelee yhä lohkon kakkospaikasta. Tiistaina vastassa on Tshekki kello 18.30 Suomen aikaa alkavassa ottelussa ja voitto siitä matsista veisi Susijengin hyvin lähelle jatkopaikkaa.

Susijengin jyrän alle lauantaina jäänyt Puola voitti maanantaina Israelin 85-76 ja Tshekki voitti Hollannin 88-80. Lohkon tilanne tasoittui Puolan voiton myötä ja tappio Tshekille voisi jopa pudottaa Suomen jatkosta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Susijengin tilanne näyttää hyvältä

Kommentoi Facebookissa