Susijengille taisteluvoitto – ryhtiliike Kroatian C-joukkuetta vastaan

Suomi kukisti koripallon MM-karsinnassa Kroatian pistein 77-71. (Kuva AOP)

Susijengi pehmitti MM-karsintaottelussa nuoren Kroatian joukkueen koriluvuin 77-71.

KORIPALLO Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi avasi voittotilinsä koripallon MM-karsinnassa voitettuaan sunnuntaina Espoossa Kroatian. Susijengi voitti ottelun koriluvuin 77-71.

Toisin kuin viime torstaina Tukholmassa Ruotsia vastaan, pelasi Susijengi nyt hyvän ottelun. Heittopeli kulki ja puolustuspelissä oli riittävää aggressiivisuutta.

Onnistujiakin Suomen joukkueesta löytyi laajalla rintamalla. Shawn Huff ja Sasu Salin paransivat paljon Ruotsi-ottelusta. Edon Maxhuni oli todella hyvä säkitettyään useita tärkeitä heittoja.

Luonnollisesti Susijengi sai Ruotsi-ottelusta niskoilleen paljon aiheellista kritiikkiä. Suomi hävisi siinä ottelussa myös paremmalle joukkueelle, sillä Ruotsi on mennyt koriksessa viime vuosina isoja harppauksia eteenpäin.

Kroatian nuori joukkue oli Suomelle tasaisempi vastus. Nyt Suomi pelasi paremmin ja pystyi lopussa hoitamaan voiton itselleen myös kokemuksensa avulla.

Kroatia antaa MM-karsinnoissa paljon tasoitusta, kun Euroliigan ja NBA:n pelaajat eivät pääse mukaan. Suomea vastaan Kroatia pelasi eräänlaisella C-joukkueellaan. Tilanne oli sama kuin Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue jouduttaisiin kokoamaan MM-kisoihin SM-liigan pelaajista.

Suomelta puuttui parhaista pelaajista käytännössä vain NBA-pelaaja Lauri Markkanen. Jos Kroatia ja Suomi pelaisivat parhailla joukkueillaan, kannattaisi rahat laittaa likoon kyllä Kroatian puolesta.

Mutta koripallopoliittiset älyvapaat päätökset auttoivat nyt Suomea. Voitto Kroatiasta olikin todella tärkeä Susijengin jatkohaaveiden kannalta.

Neljän joukkueen lohkosta kolme pääsee jatkokarsintaan. Kroatia on hävinnyt molemmat ottelunsa. Ruotsin, Slovenian ja Suomen voittotili on auki.

Vielä seuraavassa MM-karsintaikkunassa helmikuussa pelataan ilman NBA:n ja Euroliigan pelaajia. Kesällä näiden sarjojen pelaajat ovat maajoukkueiden käytettävissä, joten Kroatia ja Slovenia vahvistuvat huomattavasti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ruotsi vei mennen tullen – taantuneelle Susijengille tyly tappio Globenissa

Kommentoi Facebookissa