Susilauman kulkureitille asetettiin polkurautoja ja strykniiniä – pystykorva kuoli syötyään lihapalan

Suomenpystykorva on erinomainen metsästys- ja perhekoira.

Suomenpystykorva on erinomainen metsästys- ja perhekoira. (Kuva Hannu Huttu)

Kainuun rajavartiosto selvittää metsästysrikoksia ja pyytää vihjeitä viime keväältä Kuhmosta.

METSÄSTYSRIKOS Kainuun rajavartiostolla on esitutkinnassa kaksi metsästysrikosta, joissa epäillään susiin kohdistunutta laitonta metsästystä Kuhmon Juntin alueella kevättalvella 2019. Kummassakaan tapauksessa tekijä ei ole tiedossa.

Kyseisissä tapauksissa oli Juntin susilauman kulkureitille asetettu polkurautoja ja strykniiniä. Polkurautojen ja myrkyn käyttö on kaikessa metsästyksessä kielletty. Polkuraudat löysi sivullinen luonnossa liikkuja maastosta tammikuussa.

Strykniiniin liittyvän metsästysrikoksen tutkinta aloitettiin maaliskuun lopussa, kun kuhmolaisen metsästäjän suomenpystykorva kuoli syötyään edellisenä päivänä Kuhmon Sarvijärventien varteen heitettyä lihanpalaa. Tarkemmissa tutkimuksissa koiran vatsalaukusta löytyi strykniiniä.

Strykniini on erittäin myrkyllistä ja pienikin määrä ainetta voi johtaa kuolemaan. Koiran kuolemaan johtanutta tapausta tutkitaan lisäksi eläinsuojelurikoksena.

Kainuun rajavartiosto pyytää ilmoittamaan havainnot ja vihjeet, jotka voivat liittyä kyseisiin tapauksiin Rajan vihjepuhelimeen 050 542 0020 tai vihjetietolomakkeen kautta osoitteessa www.raja.fi/vihje.

Lue myös: Lapissa ammuttiin rauhoitettu laulujoutsen – Suomen kansallislinnun arvo on yli 2000 euroa

Kommentoi Facebookissa