Syöpäpotilaat hakevat taloudellista apua yhä useammin – sairastuminen voi jopa kaataa perheen talouden

Myös lapsiperheiden tuen tarve on kyselyn mukaan kasvanut.

Myös lapsiperheiden tuen tarve on kyselyn mukaan kasvanut. (Kuva Konsta Leppänen)

Syöpää sairastavien avustushakemusten määrä on kasvanut räjähdysmäisesti.

JOULUKERÄYS Syöpäpotilaiden tekemien avustushakemusten määrä on kasvanut räjähdysmäisesti kymmenessä vuodessa. Siksi Syöpäsäätiö on nyt päättänyt ottaa joulukeräyksensä kohteeksi syöpää sairastavien taloudellisen tukemisen. Viime vuonna joulukeräyksellä tuettiin syöpätutkimusta ja neuvontapalveluja.

– Taloudelliselle avulle on valtava tarve. Syöpäsäätiön toteuttamasta tuoreesta kyselystä käy ilmi, että syöpäpotilaiden toimeentuloon liittyvät vaikeudet ovat sosiaalityöntekijöiden mukaan viime vuosina lisääntyneet. Myös lapsiperheiden tuen tarve on kyselyn mukaan kasvanut, sanoo neuvontapalvelun päällikkö Taina Häkkinen.

Syöpään sairastuminen voi jopa kaataa perheen talouden. Avustushakemusten määrä on kymmenessä vuodessa lähes kymmenkertaistunut. Syöpäsäätiö avaa joulukeräyksen taloudellista tukea tarvitsevien syöpää sairastavien auttamiseksi.

– Haluamme tarttua tähän pahenevaan ongelmaan ja suunnata joulukeräyksemme avun nyt niille vähävaraisille perheille, joita syöpä on koskettanut. Siksi vaihdamme joulukeräyksemme kohteen tänä vuonna vähävaraisten syöpää sairastavien auttamiseen, sanoo Syöpäsäätiön pääsihteeri Sakari Karjalainen.

Suomessa syöpään sairastuneet ja perheet, joissa lapsi on sairastunut syöpään, voivat hakea avustusta sairaaloiden syöpäosastojen sosiaalityöntekijöiden kautta. Syöpäsäätiö tukee avustuksilla syöpäsairauden vuoksi vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen joutuneita ihmisiä.

Avustushakemuksissa on koskettavia pyyntöjä perheiltä ja yksinhuoltajilta taloudellisten vaikeuksien keskellä.

– On tilanteita, jossa syöpää sairastavalla ihmisellä ei ole varaa bussilippuun päästäkseen sädehoitoon. Pienituloisilla eläkeläisillä ei ole varaa maksaa sairaalalaskua. Jotkut jättävät lääkkeet ostamatta, jotta raha riittäisi ruokaan, kertoo Taina Häkkinen.

Syöpäsäätiön joulukeräyksessä ovat mukana julkisuudesta tutut Kiti Kokkonen, Anssi Kela ja Maaret Kallio, jotka ovat halunneet antaa kasvonsa ja äänensä kampanjointiin joulukeräyksen tueksi.

– Kutsumme kaikki mukaan osallistumaan Syöpäsäätiön joulukeräykseen ja tukemaan taloudellisten vaikeuksien keskellä syöpää sairastavia ja heidän perheitään, sanoo pääsihteeri Sakari Karjalainen.

Lue myös: Työkyvyttömän ja työttömän korvauksissa on suojaosa – mutta hoitovirheen johdosta vammautuneella ei mitään suojaosia ole

Syöpäsäätiön joulukeräykseen voi lahjoittaa:

Verkossa syopasaatio.fi

Lahjoitustiille Nordea FI20 2344 1800 0032 29, viite 4006, viite yrityksille 40060

Mobile Paylla numeroon 31150

Kommentoi Facebookissa