Syyte kunnianloukkauksista – maahanmuuton vastustaja taas käräjillä

Marco de Wit Suomen Kansa Ensin ry:n mielenosoituksessa Helsinki 2018 -tapaamisen yhteydessä. (Kuva Hannu Häkkinen)

Tampereella käsiteltävässä oikeusjutussa Marco de Witiä syytetään kahden miehen kunnian loukkaamisesta.

KUNNIANLOUKKAUS Maahanmuuttokriittisistä kannanotoistaan tunnettu poliittinen toimija Marco de Wit on saanut jälleen syytteen kunnianloukkauksesta. Syytteen mukaan de Wit oli herjannut kahta miestä Tampereella.

Suomalais-hollantilainen Marco de Wit on yksi sinnikkäimmistä maahanmuuton vastustajista. Aikoinaan hän johti puoluetta nimeltä Suomen Kansa Ensin. De Wit on järjestänyt kymmeniä maahanmuutonvastaisia mielenosoituksia. Hän on pyrkinyt eduskuntaan sekä kaupunginvaltuustoihin Turussa ja Tampereella. Turhaan.

Nyt Tampereella esillä olevassa oikeusjutussa de Witiä syytetään kahden miehen kunnian loukkaamisesta. Syyttäjän mukaan rikokset on tehty de Witin julkaisemassa verkkolehdessä.

Toisesta asianomistajasta de Wit julkaisi manipuloidun kuvan, jossa miehelle oli laitettu turbaani päähän, pitkä parta ja rynnäkkökivääri vierelle. Kokonaisuutta täydensi halventava teksti. Toista miestä de Wit syytti väärentäjäjengin jäseneksi tai johtajaksi. De Witin mukaan asianomistaja sabotoi puoluetta, vainosi sen jäseniä sekä yritti kaapata puolueen pankkitilin. Lisäksi tämä henkilö oli de Witin lehden mukaan miniaivoinen väärentäjä, joka yllyttää ihmisiä väkivaltaan ja terroriin.

Syyttäjä vaatii de Witille sakkorangaistusta kahdesta kunnianloukkauksesta. De Wit on kiistänyt syytteet.

De Wit ei ole leivättömän pöydän ääressä ensimmäistä kertaa. Vuosien varrella hänet on tuomittu useista rikoksista, muun muassa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Viime keväänä hänet tuomittiin ehdolliseen vankeusrangaistukseen kunnianloukkaussarjasta, jossa asianomistajina oli poliiseja ja muita viranomaisia.

Lue myös: Sinimustan liikkeen pomolle sakkotuomio – kiihotti kansanryhmää vastaan

Kommentoi Facebookissa