Syyte murhasta: Nainen löi miestään 21 kertaa puukolla – uhri virui asunnossa kuolleena kuukauden

Pirkanmaan käräjäoikeudessa vaaditaan 48-vuotiaalle naiselle elinkautista tuomiota murhasta.

Pirkanmaan käräjäoikeudessa vaaditaan 48-vuotiaalle naiselle elinkautista tuomiota murhasta. (Kuva AOP)

Naisen mukaan kyseessä ei ollut murha vaan tappo, eikä hän ole syyllistynyt siihenkään.

MURHASYYTE Tampereella on luettu murhasyyte 48-vuotiaalle naiselle. Syyttäjän mukaan nainen murhasi 64-vuotiaan miehensä iskemällä tätä 21 kertaa puukolla. Uhri virui asunnossa kuolleena kuukauden ennen kuin hänet löydettiin.

Pariskunnan välit olivat kaikkea muuta kuin sopuisat. Heidän pahoinpitelyjuttujaan on käräjillä käsitelty lukemattomat kerrat. Kumpikin on ollut tapauksissa sekä uhrin että syytetyn asemassa.

Ennen murhasyytettä käsiteltiin 48-vuotiaan naisen saama syyte törkeästä pahoinpitelystä. Syytteen mukaan nainen oli 5. maaliskuuta tuikannut miestään veitsellä poskeen. Naisen mukaan haava miehen poskeen syntyi siitä, kun mies yritti retuuttaa häntä ulos asunnosta, ja siinä rytäkässä kynsi osui miehen poskeen.

Runsas viikko myöhemmin samassa asunnossa Ylöjärven Kurussa rähinöitiin jälleen, ja seuraukset olivat kohtalokkaat. Syytteen mukaan nainen löi miestä puukolla 21 kertaa. Aluksi tekoa tutkittiin tappona, mutta syyttäjä päätyi lopulta nostamaan syytteen murhasta.

– Tappo on tehty erittäin raa´alla ja julmalla tavalla ottaen huomioon lyöntien lukumäärä, osumakohdat ja voima, totesi syyttäjä Joni Köykkä.

Juttuvinkki: Sastamalan kaksoissurman pariskunnalla riitaisat välit – vaimo käräytti miehensä ratista

– Tekotapa osoittaa sitkeää surmaamispyrkimystä ja usea lyönti on suunnattu niskaan ja selkään. Rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, sanoo syyttäjä.

Surmateon jälkeen nainen poistui asunnosta. Vainaja virui asunnossa kuukauden. Kun mieheen ei saatu yhteyttä, muuan tuttava meni asunnolle tarkistamaan tilannetta, ja näin henkirikos paljastui.

Käräjäoikeudessa nainen kiisti syytteen murhasta. Hän kertoi poistuneensa asunnosta 13. maaliskuuta, ja mies olisi silloin jäänyt huoneistoon hyvässä kunnossa. Sitä paitsi naisen kertoman mukaan kyseessä ei ollut murha vaan tappo, eikä hän oman kertomansa mukaan ole syyllistynyt siihenkään.

Murhasta seurauksena on aina elinkautinen, tuomio taposta on lyhyempi, jos oikeus sen kannalle kallistuisi. Tässäkin tapauksessa syyttäjä vaatii naiselle elinkautista tuomiota murhasta.

Uhrilla oli kolme lasta, poika ja kaksi tytärtä. He vaativat kärsimyksistään korvausta 3000 euroa kukin.

Lue myös: Nainen vangittiin epäiltynä henkirikokseen – teräaseella tehdyn teon uhrina toinen nainen

Kommentoi Facebookissa