Täällä tapaat prinssi Williamin – Cambridgen herttuan vierailuohjelma Suomessa julkistettiin

Prinssi William osallistuu muun muassa teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slushin avajaisiin.

Prinssi William osallistuu muun muassa teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slushin avajaisiin. (Kuva AOP)

Cambridgen herttua prinssi William saapuu Suomeen tasavallan presidentti Sauli Niinistön vieraaksi.

SUOMI 100 Cambridgen herttua saapuu vierailulle Suomeen 29.–30. marraskuuta 2017. Presidentti Sauli Niinistö ottaa prinssi Williamin vastaan Presidentinlinnassa keskiviikkona 29. marraskuuta 2017. Ohjelmaan kuuluvat muun muassa presidentti Niinistön ja Cambridgen herttuan kahdenväliset keskustelut.

Tapaamisen jälkeen herttua tutustuu Iceheartsin toimintaan helsinkiläisessä jäähallissa. Icehearts-toimintamalli tarjoaa joukkueurheilun kautta pitkäkestoista ja ammatillista kasvun tukea sitä tarvitseville lapsille.

Lisäksi herttua osallistuu Iso-Britannian Suomen-suurlähettilään Sarah Pricen emännöimälle vastaanotolle. Päivän päätteeksi presidentti Niinistö ja rouva Jenni Haukio tarjoavat juhlaillallisen Mäntyniemessä.

Torstaina 30. marraskuuta Cambridgen herttua vierailee teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slushissa, jossa hän osallistuu avajaisiin ja tutustuu suomalaisiin ja brittiläisiin yrityksiin.

Lisäksi herttua vierailee helsinkiläisessä alakoulussa, jossa hän yhdessä opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen ja Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolaisen kanssa tutustuu innovatiivisiin oppimisympäristöihin ja -menetelmiin sekä kiusaamisen vastaiseen KiVa Koulu -ohjelmaan.

Yleisöllä on mahdollisuus tervehtiä Cambridgen herttuaa torstaina aikaisin iltapäivällä Esplanadin puistossa, jossa herttua tutustuu Mantan markkinoihin yhdessä Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tuuli Kousan kanssa. Joulumarkkinoilta herttua siirtyy Helsingin kaupungin tarjoamalle lounaalle Kaupungintalolle.

Vierailu päättyy Suomen ilmavoimien esittelyyn Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

  • Lähde Tasavallan presidentin kanslia. EDIT 11.45: Kanslia korjannut Helsingin edustajan ja markkinoiden nimen.

Kommentoi Facebookissa