Taloudellisessa ahdingossa ollut äiti surmasi kaksi kouluikäistä lastaan – ”Majoitushuoneesta löytyi jäähyväiskirje”

Äiti surmasi lapsensa työpaikaltaan anastamillaan lääkeaineilla ja sen jälkeen itsensä.

Äiti surmasi lapsensa työpaikaltaan anastamillaan lääkeaineilla ja sen jälkeen itsensä. (Kuva AOP)

Työntekijä löysi kadonneeksi ilmoitetun naisen ja kaksi lasta kuolleina majoitusliikkeen huoneen sängyltä.

PERHESURMA Oulun poliisi on saanut selvitettyä tammikuussa Oulussa tapahtuneen perhesurman ja päättänyt asiaa koskevan esitutkinnan. Poliisi oli saanut sunnuntaina 24.1.2021 ilmoituksen Muhoksella kadonneesta naisesta ja hänen kahdesta lapsestaan.

Nainen oli poistunut kotoa autolla yhdessä yläkouluikäisen sekä alle kouluikäisen lapsensa kanssa edellisenä päivänä, eikä heidän olinpaikkansa ollut tiedossa. Maanantaina 25.1. oululaisen majoitusliikkeen työntekijä löysi kadonneeksi ilmoitetun naisen ja kaksi lasta kuolleina majoitusliikkeen huoneen sängyltä.

Jo esitutkinnan alussa ilmeni, että asiassa on syytä epäillä henkirikoksia. Majoitushuoneesta löytyi jäähyväiskirje, erinäinen määrä avattuja lääkepakkauksia ja ruiskuja. Esitutkinnassa selvinneen perusteella poliisille on vahvistunut käsitys siitä, että perheen äiti surmasi aikaisemmin päivällä työpaikaltaan anastamillaan lääkeaineilla ensin lapsensa ja sen jälkeen itsensä.

Teon epäillään tapahtuneen jo lauantai-illan ja yön aikana. Uhreissa ei ollut muita väkivallan merkkejä. Nainen oli työskennellyt oululaisessa terveydenhuoltoalan yksikössä ja hänellä oli ollut pääsy tilaan, jossa lääkkeitä säilytettiin.

Teon pääasialliseksi motiiviksi on ilmennyt perheen äidin henkilökohtainen taloudellinen tilanne, josta hän ei ollut nähnyt ulospääsyä.

Tapausta koskeva esitutkintamateriaali sisältää oleellisilta osiltaan viranomaisen toiminnan julkisuudesta ja kuolemansyyn selvittämisestä annettujen lakien nojalla salassa pidettävää aineistoa, minkä vuoksi esitutkintapöytäkirja on kokonaisuudessaan salassa pidettävä.

Poliisi on päättänyt tapauksen esitutkinnan, eikä tiedota asiasta enempää.

Lue myös: Kaksi lastaan surmannut äiti oli sairaanhoitaja – ”Epäilty on anastanut lääkkeitä työpaikaltaan”

Kommentoi Facebookissa