Tanska liian kova Helmareille – jatkohaaveille hyvästit

Tanska päihitti Suomen EM-kisaottelussa maalein 1-0. (Kuva AOP)

Helmarit hävisi Tanskalle maalein 0-1. Mahdollisuudet EM-kisojen jatkopaikkaan menivät samalla.

JALKAPALLO Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit ei onnistunut saavuttamaan pisteitä EM-kisojen toisesta ottelustaan, jossa vastassa oli Tanska. Suomi taipui Tanskalle maalein 0-1.

Toisin kuin 1-4 -tappioon päättyneessä avausottelussa Espanjaa vastaan, toimi Suomen boksipuolustaminen nyt paremmin. Tosin tämä johtui siitäkin, ettei Tanska ole yhtä hyvä joukkue kuin Espanja.

Ensimmäisellä puoliajalla Suomi sai yhden maalipaikan, mutta peliä hallinnut Tanskakaan ei kyennyt rakentamaan useita todella vaarallisia tilanteita. Suomi selvisi haasteesta ensimmäisen 45 minuuttisen aikana hyvin. Maalivahti Tinja-Riikka Korpela esitti yhden paraatipelastuksen.

Toisella puoliajalla Tanska teki useamman pelaajavaihdon ja otti peliä yhä selkeämmin haltuunsa. Suomi alkoi olla väsynyt ja hämmästyttävää olikin, ettei Suomen päävalmentaja Anna Signeul reagoinut Tanskan muutoksiin tekemällä itse taktisia muutoksia.

Tanskan voittomaali nähtiin 72. minuutilla. Suomen puolustus pelattiin sekaisin ja vapaana aivan maalin edessä ollut Pernille Harder onnistui maalinteossa.

Tanskan johtomaalin jälkeen Signeul viimein reagoi, kun oli pakko. Suomen paras paikka nähtiin yliajalla, kun vaihtopelaaja Jenny Danielsson pääsi laukomaan loistopaikasta. Tanskan maalivahti Lene Christensen torjui loistavasti.

Tanska voitti 1-0 ja säilytti mahdollisuutensa jatkopaikkaan. Samalla Tanska pesi kasvojaan Saksaan vastaan kokemansa surkean 0-4 -tappionsa jälkeen.

Suomen pelit tulevat päättymään hyvin suurella todennäköisyydellä alkulohkoon. Ensi lauantaina Helmarit pelaa vielä Saksaa vastaan ja pistekin siitä ottelusta olisi jättiyllätys.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Helmarilla positiivinen koronatesti EM-kisoissa – mediakohukin paisuu

Kommentoi Facebookissa