Tappara ja Ilves taistelevat runkosarjan voitosta – HIFK:lle paha tappio

Tappara on SM-liigan kestomenestyjiä. (Kuva Liiga)

Tappara voitti Ilveksen perjantaina ja jatkaa SM-liigan sarjataulukon kärjessä. Ilves on sarjassa toisena.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa siirryttiin jälleen käyttämään pistekeskiarvoa joukkueiden sijoitusten määräämiseen. Koronapandemian vuoksi kaikki joukkueet eivät ehdi enää pelata täyttä runkosarjaa.

Perjantaina pelattiin viisi ottelua. Tappara piti kärkipaikkansa, kun se kaatoi paikallistaistossa Ilveksen voittolaukauskisan päätteeksi 2-1. Tapparan keskiarvo on nyt 1,863 ja toisena olevan Ilveksen 1,846.

Kolmantena on nyt Jukurit, joka kaatoi perjantaina JYPin 2-1. Jukureiden keskiarvo on 1,811. JYP on vasta sijalla 14 ja sen kausi tulee päättymään runkosarjaan.

Neljäntenä oleva HPK hävisi perjantaina TPS:lle 2-3-lukemin. HPK:n keskiarvo on nyt 1,686 ja kuudentena olevan TPS:n 1,654.

KalPa otti ison voiton, kun se kaatoi HIFK:n 2-0. KalPa piti 10. sijansa keskiarvolla 1,547 ja HIFK viidennen tilansa keskiarvolla 1,660.

– KalPa oli odotetun kova. Liigan kuumimpia joukkueita tällä hetkellä. He ottivat toisessa erässä kyllä sellaisen otteen, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen sanoi.

HIFK sai siirtorajalla hyökkäykseensä laatua oikein olan takaa, kun Teemu Turunen, Iiro Pakarinen, Miikka Salomäki sekä Reid Gardiner siirtyivät stadilaisten riveihin. Salomäki ei Kuopiossa pelannut, mutta silti helsinkiläisten hampaatonta hyökkäyspään pelaamista sopii vain ihmetellä.

– Se täytyy sanoa, että meidän hyökkäyspelaamisessa ei ole nähty kyllä koko kauden aikana näin paljoa huolimatonta tekemistä. Se johti kyllä ihan täysin sellaiseen rikkinäiseen hyökkäyspelaamiseen ja silloin kun koko ajan vain puolustetaan, niin siltä se näytti, Peltonen soimi.

Pelicans otti myös ison voiton, kun se kaatoi SaiPan 4-3. Pelicans on sijalla 11 keskiarvolla 1,519.

SaiPan kausi on päättymässä runkosarjaan. Sen keskiarvo näyttää vain lukemaa 0,942.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Ukrainan sota mustasi Venäjän urheilulegendojen maineen lopullisesti

Kommentoi Facebookissa