Tappara juhlii jääkiekon Suomen mestaruutta – ”Kova työ tehtiin. Hyvältä tuntuu.”

Tappara voitti 2022 Suomen mestaruuden. (Kuva AOP)

Tappara voitti SM-liigan viidennessä finaalissa TPS:n 1-0 ja saavutti Suomen mestaruuden.

JÄÄKIEKKO Tappara voitti jääkiekon Suomen mestaruuden 2022. Se kukisti viidennessä finaalissa TPS:n Tampereella maalein 1-0 ja voitti finaalisarjan otteluvoitoin 4-1.

Viidennen finaalin ainoa maali syntyi jo ensimmäisellä minuutilla. TPS:n Aleksi Anttalainen menetti pahasti kiekon omissa ja Joona Luoto pääsi iskemään kiekon reppuun. Ottelua oli pelattu 35 sekuntia.

TPS ei päässyt oikein missään vaiheessa peliin kunnolla kiinni, eikä se saanut varsinkaan hyökkäyspelaamistaan toimimaan.

TPS:n kiri hyytyi lopullisesti ajassa 56.47, kun Juuso Pärssinen sai 2+10-minuuttisen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Tuomio oli kevyt.

Tapparan yksi kevään hahmoista oli tietysti Joona Luoto, joka teki pudotuspeleissä peräti kahdeksan maalia.

– Kova työ tehtiin. Hyvältä tuntuu, Luoto sanoi C Morelle.

Luoto ei ole suostunut puhumaan omista pisteistään kevään mittaan, mutta hän lupasi puhua niistä sarjan jälkeen ja piti myös lupauksensa.

– Mä jouduin vähän hissuttelemaan omaa suoritusta, mutta kyllä mä aika hyvin pelasin, Luoto myönsi.

Tapparasta tuli torstaina ensimmäinen joukkue, joka pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta uunituoreessa Nokia-areenassa. Tunnelma oli huikea.

– Eka täytyy kiittää faneja. Ihan uskomatonta. He olivat koko kauden meidän tukena, vaikka oli välillä vaikeaakin. Kyllä tää tuntuu erittäin hyvältä, Luoto sanoi.

Tapparan ja TPS:n kaikki viisi finaaliottelua olivat erittäin tasaisia. Marginaalit olivat pienet, mutta Tappara onnistui puolustamaan paremmin.

Christian Heljanko pelasi Tapparan maalilla elämänsä kevään. Hän oli Luodon ohella Tapparan merkittävin hahmo.

Teksti Otto Palojärvi ja Ville Hirvonen

Lue myös: Pikkuleijonille upea voitto MM-kisoissa – Kanada laulukuoroon

Kommentoi Facebookissa