Tappara on lukijoiden ja vedonlyöjien mestarisuosikki

Tappara-kapteeni Jukka Peltola luotsasi mestarijoukkueen vakuuttavasti liigan runkosarjan voittoon.

Tappara-kapteeni Jukka Peltola luotsasi mestarijoukkueen vakuuttavasti liigan runkosarjan voittoon. (Kuva AOP)

Helsingin IFK:n mestaruuteen uskotaan enemmän kuin sarjasijoitus edellyttää.

JÄÄKIEKKO Liigan runkosarjaa on tahkottu 310 ottelun verran ja jäljellä on vielä 140 mittelöä, joten jaettavana on peräti 420 sarjapistettä. Liigan kärjessä viihtyy hallitseva mestarisuosikki Tappara.

Kirvesrinnat ovat sekä Päivän Lehden lukijoiden että vedonlyöntitoimistojen mestarisuosikkeja. Lehtemme jatkuvassa gallupissa Tappara kerää peräti 27 prosenttia äänistä, kun toisena olevalla TPS:llä ääniosuus on 10 prosenttia. Lukijaäänestyksen kolmonen on HIFK 9 prosentilla ja KalPa neljäs 7 prosentilla.

Urheiluviikko on kerännyt suurimpien vedonlyöntitoimistojen veikkaukset liigamestariksi. Sekä Unibet, Nordicbet, Betsafe, Betsson ja Betway asettavat Tapparan ykköseksi kertoimella 3,40, ainoastaan Betsafen kerroin on 3,50. Veikkaajat ovat samaa mieltä Päivän Lehden lukijoiden kanssa, sillä mestarin ennustetaan toiseksi suurimmilla todennäköisyydellä olevan tällä kaudella kunnostautunut TPS, kolmantena tulee HIFK.

Molempien voittajakerroin liikkuu neljän ja reilun viiden välillä. Neljänneksi vedonlyöntitoimistot veikkaavat KalPaa.

Myös oikeassa elämässä Tappara johtaa sarjaa ja TPS on toisena. HIFK majailee sarjataulukossa vasta kahdeksantena, mutta on siis sekä vedonlyöntilistalla että lukijaäänestyksessä kolmas. Kolmantena liigassa oleva KalPa on molemmilla listoilla neljäs. Ovatko Päivän Lehden lukijat harvinaisen hyvän jääkiekkotietämyksen omaavia henkilöitä?

Toki lukijaäänestyksessä mestariksi veikataan myös sitä omaa rakasta joukkuetta, vaikka sarjasijoitus siihen ei antaisi aihetta. Oulun Kärpät on tällä hetkellä äänestyksen viides, Tampereen Ilves kuudes ja sarjajumbo Rauman Lukko seitsemäs.

Kommentoi Facebookissa