Tässä lähtee 100 000 Harry Potter -kirjaa!

Jos kaikki painetut Harry Potterit myydään, tulee siitä luultavasti vuoden myydyin kirja. (Kuva Tammi)

Nuori velho on kasvanut aikuiseksi ja mukana on nyt hänen poikansa.

KIRJA Näytelmäkirja Harry Potter ja kirottu lapsi ilmestyi suomeksi tänään. Kirja on Harry Potter -tarinan kahdeksas osa, ja se kertoo ajasta yhdeksäntoista vuotta myöhemmin siitä, mihin edellinen kirja Harry Potter ja kuoleman varjelukset päättyi.

Suomalaistenkin lukijoiden rakastama Harry Potter joutuu jälleen vastakkain pimeyden voimien kanssa. Tällä kertaa hänellä on vierellään poikansa Albus Potter, joka joutuu ottamaan harteilleen sukunsa raskaan taakan. Menneisyyden ja nykyisyyden sulautuessa pahaenteisesti yhteen sekä isä että poika oppivat ikävän totuuden – toisinaan pimeys nousee odottamattomista paikoista.

Harry Potter ja kirottu lapsi poikkeaa aikaisemmista Potter-kirjoista, sillä se on virallisesti ensimmäinen, josta on tehty näytelmäversio. Tarinan ovat luoneet J.K.Rowlingin kanssa yhdessä John Tiffany ja Jack Thorne, ja nyt julkaistavaksi näytelmäksi sen on kirjoittanut Thorne. Näytelmän ensi-ilta oli Lontoon West Endissä 30.7.2016, jonka jälkeen sitä on kuumeisesti odotettu myös Suomeen.

Pitkä odotus on päättynyt, kun Harry Potterin tarina jatkuu lähes kymmenen vuoden jälkeen. (Kuva Tammi)
Pitkä odotus on päättynyt, kun uusi suomenkielinen Harry Potter -kirja ilmestyy kahdeksan vuoden jälkeen. (Kuva Tammi)

Aikaisempien Potter-kirjojen tapaan suomennoksen on tehnyt Jaana Kapari-Jatta, joka on saanut runsaasti kiitosta vivahderikkaista ja kekseliäistä suomennoksistaan.

Suomenkielisen kirjan kustantaja Tammi on ottanut näytelmäkirjasta mahtipainoksen 100 000 kappaletta, joka ennakoi kirjan nousevan kärkipaikalle myyntilastoissa.

Kustantaja on lisäksi järjestänyt tosifaneille tempauksia tänään Helsingissä. Rautatieasemalle on rakennettu laituri 9 ¾ ja promootioalue, josta kirjaan liittyvä pukukilpailu käynnistyy, ja jossa fanit pääsevät kuvauttamaan itsensä.

Julkaisupäivää juhlistetaan muun muassa Tylypahkan hengessä Suomen kansallismuseossa, joka täyttyi viidestäsadasta ilmoittautuneesta jo hyvissä ajoin, sekä niin sanotussa varjotapahtumassa Sokos Hotel Presidentissä.

Kirjan facebooksivuilla innokkaita faneja on ilmoittautunut noin 5 800. Iltaan kuuluu myös pukukilpailun finaali, jonka voittaja matkustaa Lontoon Harry Potter-studioille.

Kommentoi Facebookissa