Täysi farssi Monzassa – F1 sai osakseen koomista julkisuutta

Charles Leclercin ensimmäinen kausi Ferrarilla on sujunut lupaavasti.

Charles Leclercin ensimmäinen kausi Ferrarilla on sujunut lupaavasti. (Kuva AOP)

Monzan aika-ajot saivat Kimi Räikkösen romutuksen jälkeen farssimaisen päätöksen.

FORMULA 1 Monzan F1-kilpailun aika-ajoista tuli lauantaina täysi farssi, kun suurin osa kuljettajista ei enää ehtinyt ajan loppumisen vuoksi ollenkaan nopealle kierrokselle. Kimi Räikkösen ulosajo oli keskeyttänyt aika-ajot ja taktikointi meni kaikilla sen jälkeen pieleen, kun aika-ajoa jatkettiin.

Eniten hyötyivät Ferrari ja Charles Leclerc, joka sai puoli-ilmaiseksi paalupaikan, kun Mercedekset eivät enää ehtineet nopealle kierrokselle ennen ajan loppumista. Koko joukko yritti ehtiä viimeiselle kierrokselle mahdollisimman myöhään. Aika ehti kellosta loppua ja muun muassa molemmat Mercedes-kuskit mokasivat.

Mercedeksen tallipomo Toto Wolff ei päitä silitellyt farssin jälkeen.

– Oletteko koskaan nähneet mitään vastaavaa, Wolff kyseli Motosport Weekin mukaan.

– Tuo ei ollut edes junioriformuloiden tasoa! Ongelma on siinä, että kaikki haluavat päästä toisen imuun ja ottaa siitä etua, Wolff sadatteli.

Wolff nosti tikunnokkaan Renault-kuljettaja Nico Hülkenbergin.

– Shikaaniin meneminen ulkokautta kuuluu junnusarjoihin ja nyt kaikki näyttivät ihan idiooteilta. Ei tämä ollut formula ykkösten arvoista, Wolff vaahtosi.

Mercedekselle tulos ei sinänsä ollut katastrofikaan. Lewis Hamilton sijoittui aika-ajoissa toiseksi ja Valtteri Bottas pääsee lähtemään kisaan kolmannesta ruudusta.

– Totta kai viimeinen kierros oli melkoinen sotku kaikkien osalta. Olen kuitenkin iloinen, että olen kärkiryhmässä. Olen varma, että tulen nauttimaan huomisesta, Bottas sanoi.

Alfa Romeon Kimi Räikkösen aika-ajo meni penkin alle. Suomalainen ajoi ulos ja auto meni romuksi. Räikkönen suhtautui asiaan tutulla viileydellä.

– Pyörähdin, eipä siinä mitään sen kummoisempaa, Räikkönen sanoi C Moren haastattelussa.

Kimi paljasti, että auto menee pahasti uusiksi ennen sunnuntain kilpailua.

– Aika paljon menee osia vaihtoon. Katsotaan, mistä ruudusta pääsen sunnuntaina starttaamaan, tuloksissa sijalle kymmenen päätynyt Räikkönen pohti.

Teksti Otto Palojärvi ja Ville Hirvonen

Lue myös: Valtteri Bottas oli ehdoton pettymys – kaukana mestaruudesta

Kommentoi Facebookissa