Teemu Nikin lyhytelokuva Cannesin elokuvajuhlien kilpasarjaan – ”Kyllä tästä on haaveiltu”

Lauri Maijala nähdään pääosassa Cannesiin valitussa suomalaisessa lyhytelokuvassa.

Lauri Maijala nähdään pääosassa Cannesiin valitussa suomalaisessa lyhytelokuvassa. (Kuva All Inclusive)

All Inclusive on seitsemäs suomalainen lyhytelokuva, joka on valittu Cannesin kilpailusarjaan.

ELOKUVAJUHLAT It’s Alive Filmsin tuottama, Teemu Nikin ohjaama lyhytelokuva All Inclusive on valittu kilpailemaan Kultainen Palmu -palkinnosta Cannesin 72. elokuvajuhlille.

Festival de Cannes lukeutuu maailman arvostetuimpiin ja vanhimpiin elokuvafestivaaleihin. Vuonna 2018 Kultaista Palmua tavoitteli yli 3900 lyhytelokuvaa. All Inclusive on seitsemäs suomalainen lyhytelokuva, joka on valittu Cannesin kilpailusarjaan.

– Cannes on It’s Aliven festivaalihistorialle kuin kirsikka kakun päällä. Kyllä tästä on haaveiltu, ohjaaja Teemu Nikki myhäilee.

All Inclusive on 15. Nikin ohjaama It’s Alive -lyhytelokuva. Teemu Nikki (s. 1975) sai ammattilaisuralleen lentävän lähdön kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla, kun nykyään jo kulttimaineessa oleva Kaveri (2007) valittiin maailman merkittävimmän lyhytelokuvafestivaalin Clermont-Ferrandin kansainväliseen kilpasarjaan sekä Sundance Film Festivalin viralliseen ohjelmistoon.

Kaverin lisäksi Nikin ja tuottaja-käsikirjoittaja Jani Pösön perustaman It’s Alive Filmsin komediallisista lyhytelokuvista kansainvälisesti menestyneimpiä on ollut miltei 80 elokuvafestivaalilla esitetty Fantasia (2016). Tuotteliaan Nikin lyhytelokuvista viimeisimpiin lukeutuva Siivooja (2018) nähtiin niin ikään Clermont-Ferrandin kansainvälisessä kilpasarjassa talvella 2019.

– Toivottavasti ollaan ensi vuonnakin Cannesissa meidän tulevalla pitkällä elokuvalla, haaveilee tuottaja Jani Pösö.

Tulevana kesänä It’s Alive Films kuvaa neljännen pitkän elokuvansa NIMBY. Yhtiön aikaisemmat ja Teemu Nikin ohjaamat pitkät elokuvat ovat Armomurhaaja (2017), Lovemilla (2015) ja 3Simoa (2012).

All Inclusivessa Kalervo on ollut koko elämänsä huono pitämään puoliaan, kunnes Annukka — nainen, joka rakastaa häntä — antaa Kalervolle lahjan, joka muuttaa kaiken. Kuten monet aiemmat Nikin työt, All Inclusiven voi tulkita monella tavalla, mutta pohjimmiltaan se käsittelee valtaa, rakkautta ja muutosta. Jos voisit korjata elämäsi epäkohtia, kuinka pitkälle olisit valmis menemään?

  • Lähde Suomen elokuvasäätiö

Lue myös: Armomurhaaja on karu kertomus karman laista – mutta miksi Badding vaihtui Olavi Virtaan?

Kommentoi Facebookissa