Teemu Pukille satelee ylistystä – asialla arvostetut brittimediat ja itse Mörkö

Teemu Pukki on Valioliigan ensimmäinen suomalaismaalintekijä 11 vuoteen

Teemu Pukki oli ensimmäinen Valioliigan suomalaismaalintekijä 11 vuoteen. (Kuva AOP)

Teemu Pukille tuli tunnustusta Britannian arvostetuimmilta medioilta.

JALKAPALLO Hattutempun Valioliigassa viime lauantaina tehnyttä Norwichin Teemu Pukkia hehkutetaan Britanniassa. Sekä Britannian yleisradioyhtiö BBC että arvostettu mediajätti Sky Sports nostavat Pukin Valioliigan parhaiden pelaajien joukkoon.

Sky Sports valitsi Pukin toisen ottelukierroksen parhaaksi pelaajaksi. BBC puolestaan valitsi Pukin viikon tähdistöjoukkueeseen.

– Jos tekee Valioliigassa hattutempun, ansaitsee suuret kehut. Näin myös Teemu Pukin tapauksessa, BBC:n tähdistöjoukkueen valinnut ex-pelaaja Garth Crooks kommentoi.

Pukki on tehnyt kahdessa ottelussa neljä maalia. Hän johtaa Valioliigan maalipörssiä jaetusti Manchester Cityn Raheem Sterlingin kanssa.

Pukki saa kehuja myös jääkiekkopiireistä. Jalkapallofanina tunnettu Leijonien viime kevään MM-kultasankari Marko Anttila on Pukin maalikarkeloista innoissaan.

– Ehkä hän tekee tällä kaudella enemmän maaleja kuin neljä. Ihan huippua on ollut seurata häntä. Olen katsonut molemmat pelit ja aika kuuma kaveri. Näkee, että itseluottamus on korkealla ja tatsi maalintekoon selkäytimessä, Anttila kehuu.

Anttilan mukaan huippufutista seurataan jääkiekkopiireissä paljon. Jokereiden suomalaispelaajat seuraavat Valioliigaa Teemu Pukin takia entistä innokkaammin.

– Aika paljon sitä seurataan. Ei ne suomalaismaalit Valioliigassa ihan joka päiväisiä ole. Tolla tasolla, jolla hän pelaa, niin kyllä siitä puhetta riittää, Anttila sanoi.

Kumpi tekee kaudella 2019-20 enemmän maaleja, Marko Anttila vai Teemu Pukki?

– Eiköhän se Pukki tee enemmän. Sillä on ollut hyvä alku tohon. Luulen, että se menee aika kovaa tosta vielä eteenpäin, Mörkö naurahti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Uskomattomalle Teemu Pukille hattutemppu – ”Olisin voinut tehdä enemmänkin”

Kommentoi Facebookissa