Uskomattomalle Teemu Pukille hattutemppu – ”Olisin voinut tehdä enemmänkin”

Teemu Pukki on Valioliigan ensimmäinen suomalaismaalintekijä 11 vuoteen

Teemu Pukki oli ensimmäinen Valioliigan suomalaismaalintekijä 11 vuoteen. (Kuva AOP)

Teemu Pukki teki kolme maalia Norwichin voittaessa Valioliigassa Newcastlen 3-1.

JALKAPALLO Norwich Cityn Teemu Pukin ensimmäinen kausi Englannin Valioliigassa on alkanut ilotulituksella. Lauantaina Norwichin kotiavauksessa Pukki tykitti hattutempun, kun joukkue pehmitti Newcastlen 3-1.

Pukki sai heti ottelun alkupuolella kivoja maalipaikkoja, mutta ruuti oli aluksi märkää. Kuitenkin 32. minuutilla alkoi tapahtua: Pukin upea volley painui verkkoon, ja joukkue siirtyi 1-0-johtoon.

Pukki jatkoi hirmuista virettään toisella jaksolla. Kotkalainen latasi ensin etukulmasta pallon ohi Newcastlen veskarin Martin Dubravkan
.
75. minuutilla Pukki siirsi vasurillaan pelivälineen verkkoon ja juhlisti jo kauden neljättä osumaansa. Samalla Pukki samalla yksin Valioliigan maalipörssin kärkeen.

Kun Valioliigan toimittaja kysyi taiston tauottua suomalaiselta, mitä mieltä hän oli sopeutumisestaan Championshipista Valioliigaan, ei Pukki turhaan kainostellut.

– Neljän maalin jälkeen on tietenkin vaikea sanoa, että oli se (Valioliiga) on paljon kovempi, mutta täällä on tietenkin parempia pelaajia. Olemme kuitenkin joukkueena hallinneet asian hyvin. Olemme pelanneet hyvää jalkapalloa haluamallamme tavalla, ja se on ollut tehokasta. Jätkät loivat paljon paikkoja, ja tänään olisin voinut tehdä vielä enemmänkin maaleja, näki Pukki.

Pukin kauden saldo on kahdesta ottelusta neljä maalia. Kauden avausmaalinsa hän teki Norwichin 1-4 -tappiossa Liverpoolia vastaan.

Teksti: Otto Palojärvi

Lue myös: Hjallis Harkimo teki ”raskaita päätöksiä” – Seinäjoella ei opittu niistä mitään

Kommentoi Facebookissa