Teemu Pukilta huojentavia uutisia – kertoi myös kovasta EM-kisatavoitteesta

Teemu Pukki on sekä Huuhkajien että Norwichin tehohyökkääjiä.

Teemu Pukki on sekä Huuhkajien että Norwichin tehohyökkääjiä. (Kuva AOP)

Teemu Pukki ilmoitti olevansa hyvin luottavainen, että olisi pelikunnossa, kun Suomi pelaa EM-kisojen avausottelunsa 12. kesäkuuta Tanskaa vastaan.

JALKAPALLO Huuhkajien tunnetuin futistähti Teemu Pukki loukkasi toukokuun alussa sitten nilkkansa seurajoukkueensa Norwichin ottelussa Englannin kakkossarjassa The Championshipissa. EM-kisoihin valmistautuvalle Suomen maajoukkueelle uutinen oli pelottava, mutta Pukki itse uskoo pelaavansa EM-kisoissa.

Pukki on kuntouttanut nilkkaansa Suomessa Huuhkajien fysioterapeutin Jari-Pekka ”Gene” Keurulaisen kanssa.

– Kyllä olen luottavainen. Siitä on kolme viikkoa, kun loukkaantuminen tapahtui. Genen (Keurulainen) kanssa on paljon työtä tehty, että nilkka tulee kuntoon. Luottavainen olen, että Tanskaa vastaan olen pelikunnossa, Pukki kertoi maanantaina Helsingissä.

Pukille loukkaantumiseen johtanut tilanne oli mysteerti. Hän pelasi ottelun loppuun.

– Vähän outo tapaus oli. En yhtään tiennyt, missä tilanteessa loukkaantuminen tapahtui. Seuraavana päivänä nilkka oli turvonnut.

Pukki vahvisti maanantaina, ettei pelaa ensi lauantaina harjoitusottelua Ruotsia vastaan. Suomen kenraaliharjoitusottelusta Helsingissä ensi viikon perjantaina hän ei ole vielä varma.

– Ruotsi peli jää välistä. Viro-pelistä ei vielä ole tietoa.

Nilkkavaivat ovat monelle jalkapalloilijalle ikävänkin tuttuja. Pukki on ollut onnekas, ettei ole niitä urallaan paljoa kokenut.

– Espanjassa 18-vuotiaana minulla oli nilkkavamma. Mutta paljon näistä ei ole kauheasti kokemusta, hän sanoi.

Kuntoutusprosessissa lepo on tärkeässä roolissa. Pukki ei ole harjoitellut loukkaantumisensa jälkeen.

– Lähinnä hierontaa ollut. Ei kauheasti ole voinut tehdä mitään. Olen antanut sen kuntoutua itsekseen. Vielä en tiedä, milloin laitan nappikset jalkaan. Nivelsiteet oli sisäpuolella vähän revenneet. Jos joku sen hoitaa kuntoon, niin Gene, Pukki taustoitti.

Norwich ei halunnut kieltää Pukilta osallistumista EM-kisoihin, vaikka Valioliigan kausi alkaa elokuun alussa. Pukille annettiin myös lupa kuntoutua Suomessa.

– Ovat seurassa mun takana. Uskoivat siellä, että olisin kunnossa ennen kisoja ja hyväksyivät, että kuntoutan nilkan Suomessa.

Valioliigaan vuoden tauon jälkeen palaavasta Norwichista EM-kisoihin lähtee useampi pelaaja.

– Sieltä lähtee viisi pelaajaa kisoihin. Ollaan puhuttu kisoista paljonkin. Se on tämän kesän iso juttu. Tuli tsempit meille kaikilta seurakavereilta, Pukki totesi.

Suomi on EM-kisoissa mukana ensimmäistä kertaa, mutta Pukin mukaan tavoite on kova.

– Olemme altavastaajia, mutta pidämme siitä roolista. Uskon mahdollisuuksiimme. Tavoitteena on mennä alkulohkosta jatkoon. Suuri unelma toteutuu vihdoinkin. Joukkueessa on hyvä tunnelma. Onnistumisista on tullut hyvä fiilis ja jatketaan samalla lailla, hän sanoi.

Pukki on myös kiitollinen vaimolleen kärsivällisyydestä. Korona-aikoina EM-kisoissa pitää pysytellä kuplassa.

– Ei missään nimessä ole helppoa, kun tulee pitkä aika, kun ei näe perhettä. Vaimoille iso kiitos. Onneksi kisojen aikana voi pitää yhteyttä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajien Marcus Forss lähellä nousua Valioliigaan

Kommentoi Facebookissa