Teemu Pukin maalista ei lohtua – putoaminen uhkaa Huuhkaja-tähden ryhmää

Teemu Pukki pelaa Valioliigassa Norwichin joukkueessa (Kuva: Norwich City)

Teemu Pukki pelaa Norwichin joukkueessa. (Kuva Norwich City)

Teemu Pukin maali oli Norwichille laiha lohtu. Joukkue hävisi Brentfordille 1-3 jatkaen sarjataulukon jumbona.

JALKAPALLO Englannin Valioliigassa nähtiin lauantaina suomalaismaali, kun Teemu Pukki osui Norwichille ottelussa Brentfordia vastaan. Tosin Pukin maalilla ei ollut juuri merkitystä.

Ivan Toney oli Brentfordin sankari hattutempullaan. Hän teki maaleistaan kaksi rangaistuspotkusta.

Pukki teki maalin toisen jakson yliajalla. Sitä ei Norwichin leirissä juuri juhlittu joukkueen hävittyä ottelun maalein 1-3.
Norwich on hävinnyt nyt neljä perättäistä ottelua. Joukkue on Valioliigassa viimeisenä.

Norwichilla on pelaamatta kaudestaan vielä 11 ottelua. Tällä hetkellä ei näytä kuitenkaan todennäköiseltä, että joukkue sarjapaikkansa säilyttäisi.

Brentford on sarjassa sijalla 15. Se on kuusi pistettä putoamisviivan yläpuolella. Sarjapaikan säilyttäminen olisi Brenftordilta ennakko-odotuksiin nähden hieno saavutus, vaikka syksyllä joukkue porskutti vielä kymmenen parhaan joukossa.

Suomen maajoukkuepelaaja Marcus Forss aloitti kautensa Brentfordissa, mutta jäi vähälle peliajalle. Tällä hetkellä Forss pelaa lainalla alemmalla sarjatasolla Hull Cityssa.

Lauantaina Valioliigassa kunnioitettiin Ukrainaa näkyvästi. Tuki Ukrainalle oli niin näkyvää, että Kiina päätti jättää pelit esittämättä televisiossa, jotta ei tulisi liikaa johtopäätöksiä, että Kiina ei olisikaan enää Venäjän ystävä.

Chelsea voitti Burnleyn 4-0, mutta enemmän huomiota ottelussa herätti Chelsean kannattajien törkeä käytös. He lauloivat seuran omistajuudesta luopuvan Roman Abramovitshin nimeä koko Ukrainalle omistetun solidaarisuushetken ajan.

Abramovitsh on Vladimir Putinin silmän alla operoinut oligarkki. Vahvoja epäilyjä on esitetty siitä, että Abramovitsh olisi toiminut Chelsean omistajana Putinin käskystä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Venäläisoligarkki luopui Chelseasta – mikä oli Vladimir Putinin osuus?

Kommentoi Facebookissa