Teemu Pukin maalit toivat Huuhkajille pisteen – Pukille jäi huono maku

Teemu Pukki teki Bosnia-Hertsegovinaa vastaan kaksi maalia

Teemu Pukki teki keväällä 2021 Bosnia-Hertsegovinaa vastaan kaksi maalia. (Kuva AOP)

Teemu Pukki teki kaksi maalia 2-2 päättyneessä Suomen ja Bosnia-Hertsegovinan välisessä jalkapallon MM-karsintaottelussa Helsingissä.

JALKAPALLO Suomi aloitti karsinnat Qatarissa 2022 pelattaviin jalkapallon MM-kisoihin tasapelillä Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Tyhjällä Helsingin Olympiastadionilla pelattu ottelu päättyi lukemin 2-2.

Ensimmäisellä puoliajalla pääosia esittivät maalivahdit Jesse Joronen ja Ibrahim Sehic. Loukkaantumisen takia sivussa olevaa Lukas Hradeckya tuuraava Joronen pelasi todella vahvan ottelun ja oli Teemu Pukin ohella Suomen pisteen takuumies.

Toisen puoliajan alussa Joronen myös torjui Bosnian tähtipelaajan Miralem Pjanicin ampuman rankkarin. Pallo tuli torjunnasta kuitenkin Pjanicin ulottuville ja hän sai viimeisteltyä maalin.

Rangaistuspotku tuomittiin Jukka Raitalan käsivirheestä. Raitala tuli palloon olkapäällään ja joku erotuomari olisi saattanut jättää pilkun viheltämättä.

Kolmisen minuuttia myöhemmin peli oli 1-1. Nikolai Alho laukoi ensin ylärimaan ja Joni Kauko jatkoi Pukille, joka viimeisteli maalin.

Pukki maalasi Suomen 77. minuutilla 2-1 -johtoon. Hän pääsi vastahyökkäyksessä läpiajoon ja viimeisteli tyylikkäästi. Syötön antoi juuri kentälle tullut Joel Pohjanpalo.

Bosnialaisten 2-2 -tasoitusmaali nähtiin 84. minuutilla. Miroslav Stevanovic pääsi laukomaan Jukka Raitalan jaloista tolpan kautta maaliin.

Suomen joukkueessa tunnelma oli tasapelin myötä pettynyt. Pukki sanoi Viasatin haastattelussa, että ottelusta jäi huono maku, vaikka tasapeli on Bosnia-Hertsegovinan tasoista joukkuetta vastaan hyvä tulos. Pukki korosti, että Suomen joukkue pelaa nykyään sellaisella tasolla, että tasapeli bosnialaisia vastaan tuntuu pettymykseltä.

Pukki pelasi hienon ottelun, mutta kokonaisuutena Suomi ei yltänyt aivan parhaaseen esitykseensä. Bosnialaiset saivat aivan liikaa maalipaikkoja ja Edin Dzekon sekä Pjanicin tasoisille maailmanluokan huipuille jätettiin aivan liikaa tilaa.

Toisaalta Suomi näytti myös juoksuvoimaansa. Palloa saatiin välillä hyvin bosnialaisten selustaan. Pukilla riitti paikkoja jopa viiteen maaliin.

Eniten vaikeuksissa suomalaisista olivat Alho ja Onni Valakarin ensimmäisen puoliajan jälkeen korvannut Rasmus Schüller. Pelaajamateriaalissa on Suomella yhä liikaa epätasaisuutta, vaikka kokonaisuutena Suomen joukkue on muutamassa vuodessa mennyt valtavasti eteenpäin.

Tasapeliä voi pitää Suomen kannalta hyvänä tuloksena. Olihan bosnialaisilla selvästi enemmän maalintekoyrityksiä ja ajoittain vierasjoukkue hallitsi peliä selvästikin. Pelaajiensa seurajoukkueiden perusteella Bosnia-Hertsegovinaa voi pitää Suomea tasokkaampana joukkueena.

Seuraavaksi Suomi kohtaa MM-karsinnoissa Ukrainan, joka pakotti avausottelussaan Ranskan 1-1 -tasapeliin. Ukrainan ja Suomen ottelu pelataan Kiovassa sunnuntaina kello 21.45 alkaen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomi jalkapallon MM-kisoihin? – keskiviikon avausottelu saattaa jo ratkaista paljon

Kommentoi Facebookissa