Teemu Pukki elementissään – juhlisti tasalukemia komealla tavalla

Teemu Pukki pelaa Norwich Cityn joukkueessa.

Teemu Pukki pelaa Norwich Cityn joukkueessa. (Kuva AOP)

Teemu Pukki teki Norwichille kaksi maalia seuran voittaessa Blackburnin 2-1. Pukki on pelannut Norwichin paidassa nyt 100 ottelua ja tehnyt niissä 50 maalia.

JALKAPALLO Teemu Pukki kunnostautui lauantaina Norwich Cityn sankarina, kun seura kaatoi Englannin kakkossarjan The Championshipin ottelussa vieraissa Blackburnin 2-1. Pukki teki Norwichin molemmat maalit.

Ensimmäisen maalinsa Pukki teki 20. minuutin jälkeen. Alexander Tettey syötti Pukille boksiin ja Suomen maajoukkuehyökkääjä laukoi pallon komeasti verkkoon.

Toisen maalinsa Pukki teki 65. minuutilla. Se maali myös ratkaisi Norwichin voiton. Blackburn oli aiemmin tasoittanut lukemiin 1-1.

Pukki on tehnyt tällä kaudella Norwichille jo yhdeksän maalia. Lauantain maaleillaan Pukki pääsi myös komeaan tasalukemaan. Hän on tehnyt Norwichin paidassa nyt 50 maalia.

Pukki ylsi lauantaina myös toiseen tasalukemaan. Ottelu oli hänelle sadas peli Norwichin paidassa.

– Se (50 maalia) oli suunnitelmani, kun huomasin että tämä olisi sadas otteluni. Minulta puuttui enää vain kaksi maalia 50:stä ja todellakin halusin tehdä ne maalit tänään. Olen tyytyväinen onnistumisiini erityisesti sen takia, että saimme kolme pistettä sen vuoksi, Pukki kommentoi Norwich Cityn nettisivuilla.

Juttuvinkki: Diego Maradona on kuollut – jalkapalloa suurempi traaginen hahmo

Pukki siirtyi Norwichiin kesällä 2018. Ensimmäisellä kaudellaan seuran paidassa hän voitti The Championshipin maalikuninkuuden.

Toisella kaudellaan Pukki edusti Norwichia Valioliigassa. Alkukausi oli erittäin hyvä, mutta kauden edetessä vastustajat saivat pidettyä Pukin kurissa ja Norwichin pelaajamateriaalilla jäätiin armotta Valoliigan jumboksi.

Tällä kaudella Pukki ja Norwich pelaavat jälleen alemmalla sarjatasolla. Kun Norwichin vastustajat ovat samaa tasoa, pääsee Pukki elementtiinsä.

Pukki on tällä kaudella tehnyt yhdeksän maalia. Hän majailee Championshipin maalipörssissä neljäntenä.

Norwich on sarjataulukon kärjessä. Pukin paluu Valioliigaan 2021 on realismia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Paolo Rossi on kuollut – nousi hylkiöstä ikuiseksi sankariksi

Kommentoi Facebookissa