Teemu Pukki maalasi taas – yhdeksään otteluun 11 maalia

Teemu Pukki on sekä Huuhkajien että Norwichin tehohyökkääjiä.

Teemu Pukki on sekä Huuhkajien että Norwichin tehohyökkääjiä. (Kuva AOP)

Teemu Pukki teki maalin Norwichin 2-0 -voitossa Nottinghamista. Viimeisessä yhdeksässä Norwichin ottelussa Pukki on tehnyt 11 maalia.

JALKAPALLO Englannin kakkosarjassa The Championshipissa kärjessä oleva Norwich City oli Nottingham Forestille liian kova vastustaja. Norwich voitti keskiviikkona pelatun ottelun 2-0.

Ottelu ratkesi Norwichin heti alussa tekemillä maaleilla. Teemu Pukki teki avausmaalin 9. minuutilla.

Pukki sai pallon haltuunsa kuudentoista rajan tuntumassa. Hän laukoi pallon upealla laukauksella verkon perukoille.

Hetkeä myöhemmin Kieran Dowell teki Norwichille toisen maalin. Nottingham ei enää noussut.

Pukki on ollut viime viikkoina hurjassa iskussa. Hän on iskenyt yhdeksään viimeiseen otteluun peräti 11 maalia.

Pukin maalivire lupaa hyvää myös Suomen maajoukkueelle Huuhkajille, joka aloittaa ensi viikolla MM-karsintaurakkansa. Avausottelussaan Suomi kohtaa Helsingissä 24. maaliskuuta Bosnia-Hertsegovinan.

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva arvioi viime vuonna, että Pukin kannattaisi vaihtaa seuraa, jos Norwich putoaisi Valioliigasta. Keskiviikkona Palloliiton tiedotustilaisuudessa Kanerva kuitenkin totesi, että päätös jäädä Norwichiin oli Pukille sittenkin hyvä ratkaisu.

– Pukki on tietenkin ilahduttanut. Norwichissa tapahtunut paljon hyviä asioita ja seura on matkalla kohti Valioliigaa, Kanerva sanoi.

Hyvin todennäköisesti Norwich tuleekin palaamaan Valioliigaan, jossa edellinen visiitti joukkueelta ja Pukilta jäi 2019-2020 yhden kauden mittaiseksi.

– Jos Teemu pelaa Valioliigassa, on se hänelle hieno asia. Toivottavasti meidän pelaajat kiinnostavat hyvien otteidensa myötä suuremmissa sarjoissa, Kanerva totesi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajat valittu MM-karsintoihin – muutama ikävä poissaolo

Kommentoi Facebookissa