Teerijahdissa ollut metsästäjä ampui vahingossa toista metsästäjää – poliisi muistuttaa oranssista väristä

Metsästyskausi on alkanut ja myös onnettomuuksia voi sattua.

Metsästyskaudella voi sattua myös kohtalokkaita onnettomuuksia. (Kuva Fotolia)

Metsästysonnettomuutta tutkitaan vaaran aiheuttamisena ja vamman tuottamuksena.

ONNETTOMUUS Keuruun poliisi sai aamulla klo 09.20 aikaan tehtävän Multialle, missä metsästyspassissa ollut henkilö sai haulisuihkusta osuman. Asian selvittelyssä on ilmennyt, että teertä pyydystämässä ollut metsästäjä on vahingossa ampunut noin 45 metrin päästä maakuopassa ollutta, toiseen metsästysseurueeseen kulunutta, metsästäjää.

Haulit ovat osuneet metsästäjän niskaan. Alustavien tietojen mukaan uhrin vammat eivät ole vakavia. Uhri on toimitettu sairaalaan saamaan jatkohoitoa. Poliisi tutkii asiaa vaaran aiheuttamisena ja vamman tuottamuksena.

Juttuvinkki: Hirvieläinten metsästys pienentää kolaririskiä – onnettomuuspaikat nähtävissä myös karttapalvelussa

Poliisi muistuttaa, että Metsästysasetuksessa on mainittu hirvieläinten metsästyksessä käytettävät varusteet. Metsästykseen osallistuvien on käytettävä oranssinpunaista tai oranssia päähinettä tai päähineen suojusta ja ylävartalon peittävää vaatetta.

Oranssia tai oranssinpunaista väriä on oltava vähintään kaksi kolmasosaa vaatteen ja päähineen näkyvästä pinta-alasta. Myös muille metsässä liikkuville suositellaan oranssin värin käyttämistä.

Lauantaina 10.10.2020 iltapäivällä ulkopaikkakuntalainen mies menehtyi puolestaan Kuusamossa metsästysaseen lauettua vahingossa. Metsästäjät olivat menneet metsästyksen jälkeen mökille. Sisätiloissa tapahtuneen aseenkäsittelyn seurauksena tyhjäksi luultu metsästyskivääri laukesi ja luoti osui kuolettavasti vieressä olevaan mieheen.

Lue myös: Susilauma hyökkäsi metsästyskoiran kimppuun – metsästäjä ampui yhden susista

Kommentoi Facebookissa