Telakan satoja työntekijöitä karanteeniin – hiihtoloman ensimmäiset altistumiset Lapin laskettelukeskuksessa

After ski -juhlat kannattaa juhlia hiihtolomalla tänä vuonna vain omassa porukassa.

After ski -juhlat kannattaa tänä vuonna viettää vain omassa porukassa. (Kuva Fotolia)

Karanteeni- ja eristysmääräyksen rikkominen on rikoslaissa säädetty rangaistavaksi.

KORONAVIRUS Rauman kaupunki tiedottaa, että satoja Rauman telakalla työskenteleviä henkilöitä asetetaan karanteeniin. Määräys koskee lähes koko 800-päistä tuotantohenkilöstöä. Aikaisemmin karanteeniin on jo asetettu näistä noin 160 henkilöä.

Edellisen viikonlopun ja kuluneen viikon aikana noin tuhat telakalla työskennellyttä testattiin koronaviruksen varalta, tartuntoja ilmeni kaikkiaan noin 240. Tartunnan saaneet on asetettu eristykseen ja sairastuneita ei tällä hetkellä ole sairaalahoidossa. Jokaiselta karanteeniin asetetulta otetaan koronavirusnäyte uudelleen ennen karanteenin päättymistä ja mahdollista työhön paluuta.

Telakan pääurakoitsija Rauma Marine Constructions ja telakalla toimivat alihankintayritykset ovat tarkentamassa turvallisuussuunnitelmiaan, joiden avulla pyritään varmistamaan työntekijöiden ruokailu-, asumis-, ja kuljetusjärjestelyt terveysturvallisella tavalla sekä estämään jatkotartunnat. Karanteeni- ja eristysmääräyksen rikkominen on rikoslaissa säädetty rangaistavaksi.

Telakan alueella ei tällä hetkellä tehdä tuotannollista työtä. Tiloissa suoritetaan siivouksia ja desinfiointeja, joiden lisäksi ylläpitävät työt sekä valvonta jatkuvat. RMC ilmoittaa telakan tuotannon avaamisesta myöhemmin, kun siihen on edellytykset olemassa.

Etelä-Suomen hiihtolomat ovat alkaneet, ja väkimäärä lisääntyy erityisesti tunturialueella. Lapissa siirrytään maanantaina 22. helmikuuta koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen.

Kolarin kunta tiedotti sunnuntaina, että Ylläksen alueella on voinut altistua koronalle 18.2.–20.2. 2021 seuraavasti:

  • Torstaina 18.2. Snow Fun Safaries sekä Snow Village Lainio klo 20 jälkeen
  • Perjantaina 19.2. Snow Fun Safaries, Latukahvila Aurinkotupa klo 15–16 sekä Ravintola Kitchen & Northern Cafe Well klo 17.30–18.30
  • Lauantaina 20.2. Snow Fun Safaries, Jounin kauppa klo 11–13, Pizzeria Tribunaali klo 14–15, Bar Kaappi klo 18.30–19 sekä Public House Selvä Pyy klo 21–22

Kolarin terveyskeskuksen johtavan lääkärin Ulla Ylläsjärven mukaan viimeaikaiset sairastuneet ovat lähinnä sellaisia paikkakuntalaisia, jotka työskentelevät matkailualalla. Kukaan ei ole joutunut sairaalahoitoon. On mahdollista, että tartunnat tai osa niistä ovat peräisin matkailijoilta.

Kolarin kunnan tartuntatautilääkäri kehottaa kaikkia kyseisissä paikoissa edellä mainittuna aikoina olleita menemään koronatestiin pienissäkin virustautiin viittaavissa oireissa. Mikäli tunnet flunssan oireita ja epäilet koronatartuntaa, ota ensin yhteyttä Kolarin terveyskeskukseen näytteenottoa varten.

Lue myös: Talvilomakausi alkaa epävakaisessa säässä – lumikertymät voivat olla jopa yli 40 senttimetriä

Kommentoi Facebookissa