Teollisuusrakennuksen tulipalosta Turussa vaaratiedote – kahden kerrostalon asukkaat siirrettiin suojaan

Palo oli voimakas ja savunmuodostus runsasta, rakennuksessa oli runsaasti palavaa materiaalia.

Palo oli voimakas ja savunmuodostus runsasta, rakennuksessa oli runsaasti palavaa materiaalia. (Kuvituskuva Fotolia)

Palo levisi varastoon, jossa oli runsaasti ajoneuvojen renkaita.

TULIPALO Varsinais-Suomen pelastuslaitos sai suuren hälytyksen Turkuun teollisuusrakennuksen tulipaloon Pansiontielle keskiviikkona 21.10. klo 13.49. Pelastuslaitoksen saapuessa palopaikalle noin 6000 neliön teollisuusrakennuksen toinen pääty oli kauttaaltaan liekeissä.

Palo oli voimakas ja savunmuodostus runsasta, rakennuksessa oli runsaasti palavaa materiaalia. Palo levisi varastoon, jossa oli runsaasti ajoneuvojen renkaita. Rakennuksessa oli neljä liiketilaa ja kolme asuntoa. Rakennuksesta irtaimistoineen on palanut noin 4000 neliötä.

Kohteessa oli tapahtumahetkellä työntekijöitä, joista kaksi henkilöä altistui tulipalolle ja toimitettiin hoitoon. Voimakkaan savunmuodostuksen vuoksi pelastuslaitos antoi alueen asukkaille vaaratiedotteen ja kahden kerrostalon asukkaat siirrettiin suojaväistöön osoitteista Fatabuurinkatu 2 ja Malin Trällin kuja 3. Sosiaalitoimi on järjestänyt asukkaille tilapäismajoitusta.

Palo on nyt rajattu ja sammutusraivaus jatkuu aamuun asti. Pansiontie pidetään toistaiseksi suljettuna palokohteen alueelta sammutustöiden vuoksi. Sammutusvesien hallinnasta ja tarkkailusta on sovittu Turun ympäristötoimen ja vesihuollon kanssa.

Vaaratiedote puretaan vasta, kun savunmuodostus on riittävästi vähentynyt. Palon ja syttymisen tarkempi selvittäminen alkaa torstaina.

Lue myös: Kolme autoa paloi yöllä Helsingissä ‒ poliisi ei ole toistaiseksi tavoittanut tekijää

Kommentoi Facebookissa