THL: Tänään ei yhtään tartuntaa – koronavirusepidemia on hidastunut kahdessa viikossa

Kahdeksan sairaanhoitopiirin alueella ei THL:n mukaan ole todettu uusia tapauksia viimeisimmän seurantajakson aikana.

Kahdeksan sairaanhoitopiirin alueella ei THL:n mukaan ole todettu uusia tapauksia viimeisimmän seurantajakson aikana. (Kuva Fotolia)

Sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on laskenut kahden viikon takaisesta merkittävästi.

KORONAVIRUS Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 4.6.2020 julkaistun arvion mukaan koronavirusepidemia on edelleen jonkin verran hidastunut verrattuna edellisten kahden viikon tilanteeseen.

Viikoittain tartuntatautirekisteriin ilmoitettavat keskimääräiset tapausmäärät ovat laskeneet huomattavasti toissaviikolta, mutta ne ovat pysynyt lähes ennallaan edelliseen viikkoon verrattuna. THL:n mukaan Suomessa ei ole löytynyt yhtään uutta varmistettua koronavirustapausta eilisen jälkeen.

Varmistettuja tautitapauksia on tällä hetkellä yhteensä 6911. THL:n tilastoissa saattaa olla kuitenkin viivettä. Esimerkiksi Kymsote kertoi verkkosivuillaan, että viimeisin varmistunut tartunta alueella on todettu 4.6.2020, ja myös Päijät-Hämeen sairaanhoitopiiri kertoi yhdestä tartunnasta.

Juttuvinkki: Koira haistaa koronaviruksen – yltää jopa luotettavampiin tuloksiin kuin laboratoriokokeet

Kahdeksan sairaanhoitopiirin alueella ei kuitenkaan ole THL:n mukaan todettu uusia tapauksia viimeisimmän seurantajakson 25.–31.5. aikana. Tällä hetkellä arvioitu viruksen tartuttavuusluku on 0,75–0,80. Tämä tarkoittaa, että Suomessa koronavirusepidemia on ollut laskusuunnassa jo pitempään.

Sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on laskenut kahden viikon takaisesta merkittävästi. Yliopistosairaaloiden erityisvastuualueilla terveydenhuollon tilanne on rauhallinen. Tehohoidon kapasiteetti ole missään vaiheessa ylittynyt. Kaikista sairaalaan otetuista potilaista lähes 80 prosenttia on ollut HYKS:n erityisvastuualueen sairaaloissa.

Laboratorioiden koronaviruksen testauskapasiteetti on tällä hetkellä yli 13 000 näytettä päivässä. Viimeisellä seurantajaksolla koronavirustestejä on tehty vähemmän kuin edeltävillä viikoilla. Suomessa on tavoitteena testata kaikki, joilla epäillään akuutin vaiheen koronavirustartuntaa. Siksi testiin hakeutumista ja koronavirustestausta suositellaan matalalla kynnyksellä.

Koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on Suomessa ollut yhteensä 322.

Lue myös: Koronavirusta löydettiin Suomessa kahden kaupungin jätevesistä – näytteitä kerätään 28 puhdistamosta

Kommentoi Facebookissa