Time-lehti antoi tunnustuksen Löylylle – saunakompleksi nousi lehden Top 100 -listalle

TIME Magazine on valinnut Löylyn World's Greatest Places 2018 -listalleen.

TIME Magazine on valinnut Löylyn World's Greatest Places 2018 -listalleen. (Kuva Kuvio)

Jasper Pääkkönen on otettu amerikkalaislehden Löyly-saunaravintolalle myöntämästä tunnustuksesta.

ARKKITEHTUURI Sauna- ja ravintolakompleksi Löyly on jälleen saanut tunnustusta maailmalla, kun TIME Magazine valitsi Löylyn World’s Greatest Places 2018 -listalleen. Reilu vuosi sitten Löyly voitti kansainvälisen Architizer-julkaisukanavan A+ Awards -kilpailun yleisöäänestyksen sarjassaan ja sai myös tuomariston palkinnon.

Arvostettu yhdysvaltalainen aikakauslehti TIME Magazine on koonnut listan yli 1200 toimittajan ja asiantuntijan mielipiteiden ja suositusten pohjalta ympäri maailman. Listalta löytyy niin hotelleja, ravintoloita, kylpylöitä kuin museoitakin, jotka tarjoavat kävijöilleen ainutlaatuisia kokemuksia.

– Tämä on varmasti suurin tunnustus, jonka voin ajatella Löylyn saavan. Timen top 100 -listaukset ovat melkoinen käsite maailmanlaajuisesti, joten Löyly ja suomalainen saunakulttuuri saavat tätä kautta huomattavaa näkyvyyttä ympäri maailman, Löylyn omistajiin kuuluva näyttelijä Jasper Pääkkönen toteaa.

Sauna- ja ravintolakompleksi Löyly sijaitsee Helsingissä Hernesaaren rannassa.
Sauna- ja ravintolakompleksi Löyly sijaitsee Helsingissä Hernesaaren rannassa. (Kuva Kuvio)

Löyly on avaamisestaan lähtien ollut niin paikallisten kuin turistienkin suosiossa. Tänä vuonna Löylyssä on vieraillut jo reilusti yli 200 000 kävijää. Löyly ei ole ainoastaan kaunis rakennus tai sauna, vaan arkkitehtuurisesti merkittävä maamerkki.

Helsingissä Hernesaaren rannassa sijaitseva Löyly on yli 1 000 neliön yleisten saunojen, ravintolan sekä 1 800 neliön suuruisten terassien muodostama kokonaisuus. Noin kuusi miljoonaa euroa maksaneen rakennuksen arkkitehtitoimisto on Avanto Arkkitehdit.

Tavanomaisen rakennuksen sijaan Löyly on arkkitehtien ajatuksen mukaan pikemminkin keinotekoinen maastonmuoto ja osa maisemaa. Kun puinen rakennus ajan myötä harmaantuu, se on kuin kallioluoto rannalla.

Lue myös: Löyly palkittiin kansainvälisessä arkkitehtuurikilpailussa

Kommentoi Facebookissa