Toinen naisuhreista oli Jehovan todistaja – Turun veitsi-iskussa kaksi kuollutta

Turun Kauppatori täyttyi pelastusajoneuvoista tapahtuneen jälkeen.

Turun Kauppatori täyttyi pelastusajoneuvoista tapahtuneen jälkeen. (Kuva Lukijan kuva)

Uhreja on kaikkiaan kymmenen, tekijä on sairaalassa hoidettavana.

TURUN VEITSI-ISKU Poliisi sai perjantaina 18.8. klo 16.02 tiedon, että Turun Kauppatorilla ja sen ympäristössä oli puukotettu useita henkilöitä. Poliisi oli nopeasti paikalla ja otti kiinni epäillyn tekijän klo 16.05.

Poliisi joutui kiinnioton yhteydessä käyttämään ampuma-asetta, ampuen epäiltyä tekijää alavartaloon. Tekijä on ulkomaalaistaustainen, nuorehko mieshenkilö joka on sairaalassa hoidettavana. Poliisi on tällä hetkellä melko varma tekijän henkilöllisyydestä. Päivän Lehti on raportoinut tapahtuneesta tässä.

Turun Kauppatorilla mies hyökkäsi lastenvaunuja työntäneen naisen kimppuun. Sivulliset seurasivat miestä Puutorille, jossa hän puukotti lisää uhreja. Uhrien joukossa on myös väliin menneitä ulkomaalaistaustaisia henkilöitä. Uhreja on kaikkiaan kymmenen, kaksi uhreista on menehtynyt.

Toinen naisuhreista on torilla esitteitä jakanut Jehovan todistaja. Yhteisö vahvistaa asian verkkosivuillaan, ja julkaisi muistosanoiksi Psalmin 72:14:

”Hän lunastaa heidän sielunsa sorrosta ja väkivallasta,

ja heidän verensä on hänen silmissään kallis.”

Poliisi ei ole kommentoinut asiaa tarkemmin ja on ottanut kiinni useita henkilöitä tutkinnan johdosta. Poliisi jatkaa edelleen asian selvittämistä, kuten epäillyn henkilöllisyyttä sekä motiivia. Mahdollista terrori-iskua ei ole motiivina vielä poissuljettu.

Asian tutkinta on siirretty Keskusrikospoliisille

  • Lisätietoa asiasta löydät tästä

Kommentoi Facebookissa