Kiinniotettu 18-vuotias Marokon kansalainen – Turun puukotuksia tutkitaan terroristisina murhina

Turun Kauppatorilla hiljennyttiin järkyttävän tapauksenjohdosta ja sytytettiin kynttilöitä uhrien muistamiseksi.

Turun Kauppatorilla hiljennyttiin järkyttävän tapauksen johdosta ja sytytettiin kynttilöitä uhrien muistamiseksi. (Kuva AOP)

Loukkaantuneiden joukossa on yksi Italian ja kaksi Ruotsin kansalaista.

TURUN VEITSI-ISKU Viranomaiset ovat jatkaneet tiiviisti eilisten Turussa tapahtuneiden puukotusten tutkintaa. Tekoja on tutkittu murhina, mutta yön aikana saadun lisätiedon myötä rikosnimikkeinä ovat nyt terroristisessa tarkoituksessa tehdyt murhat sekä niiden yritykset.

Puukotuksen uhreista kaksi on menehtynyt ja kahdeksan loukkaantui. Kuolleet ovat Suomen kansalaisia, mutta loukkaantuneiden joukossa on yksi Italian ja kaksi Ruotsin kansalaista.

Epäilty loukkaantui kiinniottotilanteessa poliisin voimankäytön seurauksena. Hänen henkilöllisyytensä on poliisin tiedossa. Kyseessä on 18-vuotias Marokon kansalainen.

Tutkintaan on osallistunut useita viranomaisia. Jutun tutkintavastuu siirrettiin eilen Keskusrikospoliisille, joka jatkaa tutkintaa yhteistyössä Varsinais-Suomen poliisilaitoksen ja Suojelupoliisin sekä Rajavartijalaitoksen kanssa.

Päivän Lehti on kirjoittanut Turun veitsi-iskusta tässä ja tässä.

Turun tuomiokirkossa järjestettiin eilen myös rukoushetki perjantai-illan järkyttävien tapahtumien johdosta. Rukoushetkessä oli mukana myös muiden uskontojen edustajia.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän paikalla olevat diakonit ja papit olivat myös käytettävissä keskusteluja varten tilaisuuden jälkeen. Turun kaupunki järjestää lisäksi kriisiapua kaikille sitä tarvitseville. Kriisiryhmän numerot ovat 040 638 3659 ja 040 638 3657.

Sisäministeriö määrää valtion virastot ja laitokset suruliputtamaan eilisten kansakuntaa järkyttäneiden Turun tapahtumien johdosta lauantaina 19.8.2017. Suruliputus alkaa välittömästi ja päättyy illalla kello 21.

Koko maan toivotaan yhtyvän suruliputukseen.

  • Edit 11.55 Lisätty tieto suruliputuksesta
Epäilty loukkaantui kiinniottotilanteessa. Kyseessä on 18-vuotias Marokon kansalainen.
Epäilty loukkaantui kiinniottotilanteessa, mutta poliisien todettiin toimineen esimerkillisesti. (Kuva AOP)

Kommentoi Facebookissa