Törkeä metsästysrikos – saaressa ammutun ilveksen takatassut oli sidottu muovinarulla

Ennen metsästyskautta Suomessa arvioidaan olevan 1865–1990 yli vuoden ikäistä ilvestä.

Ennen metsästyskautta 2018/2019 Suomessa arvioitiin olevan 1865–1990 yli vuoden ikäistä ilvestä. (Kuva Fotolia)

Teosta säädetty rangaistus on neljästä kuukaudesta neljään vuoteen vankeutta.

METSÄSTYSRIKOS Poliisille ilmoitettiin kuolleesta ilveksestä 21.10.2018. Eläin oli löytynyt Inkoon saaristossa sijaitsevasta saaresta ja alkutietojen perusteella oli syytä epäillä, että eläin oli joutunut rikoksen kohteeksi.

Poliisi kirjasi ilmoituksen törkeästä metsästysrikoksesta ja ilmoitti asiasta Eviralle sekä Suomen riistakeskukselle. Esitutkinnan aikana on selvinnyt, että vapaapalokunta oli kesällä saanut tehtäväksi nostaa kuolleen eläimen vedestä.

Eläin lähetettiin tarkempia tutkimuksia varten Eviralle, jonka tutkimus on valmistunut 12.11.2018. Poliisin saaman tutkimustodistuksen perusteella ilves on ammuttu. Lisäksi ilveksen takatassut oli sidottu yhteen vihreällä muovinarulla. Eläin on ollut kuolleena useita kuukausia.

Maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa elävän riistaeläimen ohjeellisista arvoista säädetään täysikasvuisen ilveksen hinnaksi 1400–2100 euroa. Teko täyttää törkeän metsästysrikoksen tunnusmerkistön, josta säädetty rangaistus on neljästä kuukaudesta neljään vuoteen vankeutta.

Poliisi pyytää yleisöltä mahdollisia havaintoja rikoksesta epäiltyjen henkilöiden tavoittamiseksi. Havainnot voi ilmoittaa sähköpostiosoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi.

Lue myös: Ilveskanta on pienentynyt 20 prosenttia edellisestä vuodesta – syynä metsästys

Kommentoi Facebookissa