Touko Aalto pyytää nyt anteeksi maaseutukohua – ”Kommentit ovat vastoin vihreiden arvoja ja tuomittavia”

– Haluan pyytää suomalaisilta ihmisiltä anteeksi kaupunginvaltuutettu Diarran loukkaavia kommentteja ja niistä aiheutunutta mielipahaa.. puheenjohtaja touko Aalto lausuu nyt.

– Haluan pyytää suomalaisilta ihmisiltä anteeksi kaupunginvaltuutettu Diarran loukkaavia kommentteja ja niistä aiheutunutta mielipahaa, puheenjohtaja Touko Aalto lausuu. (Kuva AOP)

Cityvihreän päivitystä pahoittelevat myös vihreiden puoluesihteeri ja presidenttiehdokas.

SOSIAALINEN MEDIA Neljä päivää julkisuuden ja sosiaalisen median pyörityksessä lopulta riitti vihreiden puheenjohtaja Touko Aallolle, joka aikaisemmin oli kommentoinut helsinkiläisen kaupunginvaltuutetun Fatim Diarran päivityksen olleen vain ”mustaa huumoria”.

Helsinkiläinen vihreä kaupunginvaltuutettu solvasi Facebook-päivityksessään perjantai-iltana maaseudun asukkaita.

”Jos haluaa asua metsässä niin ole hyvä, mutta ihan turha odottaa samaa palvelutasoa ja metsässä on anketa, ainoa syy muuttaa sinne on insesti ja se että kukaan ei kuule kun vaimo huutaa apua.”

Asian nosti ensimmäisenä esille keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä. Diarra sotkeutui selityksessään, kun hän liitti vielä mukaan perinnöllisen Sallan taudin ja väitti Suomen eri rajoilla olevien Sallan ja Pellon sijaitsevan vierekkäin. Päivän Lehden artikkelin asiasta löydät tästä.

Nyt Touko Aalto on tuominnut puoluetoverinsa kommentin Vihreässä Langassa.

”Haluan pyytää suomalaisilta ihmisiltä anteeksi kaupunginvaltuutettu Diarran loukkaavia kommentteja ja niistä aiheutunutta mielipahaa. Kommentit ovat vastoin vihreiden arvoja ja tuomittavia. Vihreiden pyrkimys politiikassa on vähentää vastakkainasettelua ihmisten välillä ja tehdä politiikkaa, joka tarjoaa hyvän arjen eväät kaikkialla Suomessa.”

Ilmoituksen mukaan Aalto ei halua asiasta lausua enempää, vaan viittaa vs. puoluesihteeri Kaisa Hernbergin blogiin, joka löytyy puolueen verkkosivuilta.

”Kommentti oli asiaton, tuomittava ja huonosti harkittu. Se ei missään tapauksessa edusta Vihreiden linjaa. Vihreän politiikan perustana on ihmisten, ihmisyyden ja ihmisarvon kunnioittaminen. Emme hyväksy ihmisten halveksintaa tai syrjintää asuinpaikan tai syntyperän perusteella.”

Myös puolueen presidenttiehdokas Pekka Haavisto sanoutui jo eilen omassa blogissaan irti kommentista.

”Kaupunkien ja maaseudun vastakkainasettelun ajan pitäisi olla nyt ohitse. Yhteiseen Suomeen kuuluu se, että kaikkien toimintaa arvostetaan, eikä puhuta kenenkään yli eikä kenenkään ohi. Rasismi on tuomittavaa ja kaikki vihapuhe on tuomittavaa. On myös tuomittavaa vähätellä tai halventaa ketään asuinpaikkansa, elinkeinonsa tai sukujuurtensa vuoksi.”

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto ehti saada paljon kritiikkiä siitä, että puolue ei toimi asiassa sen suoraselkäisemmin kuin heidän itsensä vihapuheista arvostelemansa perussuomalaiset ovat tehneet.

Uuden puheenjohtajan ja median kuherruskuukausi näyttää nyt olevan ohitse. Pääministeripuheet ovat jääneet taka-alalle ja gallupsuosio on laskusuunnassa. Tiettyä hilpeyttä herätti myös pääsääntöisesti vihreille suosiollisen Helsingin Sanomien ja lehden politiikan toimittajan Marko Junkkarin tekemä haastattelu puoluejohtajasta.

”Hän kertoo olevansa nykyisin vegaani. Vegaanit eivät syö mitään eläinperäistä. Silti Aalto kaataa kahviinsa tavallista maitoa. Kauramaitoa saisi kahvilan tiskiltä. Mutta hän ei jaksa lähteä sitä hakemaan.”

Kommentoi Facebookissa