Toyota vahvisti ensi kauden ajajansa – Esapekka Lappi sai paikan

Kalle Rovanperä kaasuttelee Toyotallaan Belgian Ypres-rallissa (Kuva: AOP)

Kalle Rovanperä kaasuttelee Toyotallaan Belgian Ypres-rallissa. (Kuva AOP)

Toyotan kuljettajat rallin MM-sarjassa 2022 ovat Kalle Rovanperä, Elfyn Evans, Sebastien Ogier sekä Esapekka Lappi.

RALLI MM-ralleissa tehdastallina kilpaileva Toyota vahvisti ensi kauden kuljettajakokoonpanonsa. Tallin kuskeina ajavat 2022 Kalle Rovanperä, Elfyn Evans, Sebastien Ogier sekä Esapekka Lappi.

Rovanperä ja Evans ajavat 2022 kaikki MM-rallit. Ogier sekä Lappi vuorottelevat toisessa autossa.

Ogier on lähellä uransa kahdeksatta maailmanmestaruuttaan. Ensi kaudella hän haluaa MM-rallien lisäksi muitakin haasteita, joten hän ei tule ajamaan koko kautta.

Viime viikolla Jyväskylän MM-rallissa lupaavasti ajanut Lappi tekee paluun Toyotan päätoimiseksi kuskiksi. Hän kisasi Toyotalla aiemmin tehdastallin kuljettajana 2017-2018. Toyotan tiedotteessa Lappi julistikin, että hänestä tuntuu kuin hän palaisi kotiin.

Toyotan ilmoituksen myötä ensi kauden MM-rallien kuljettajakokoonpanot ovat pääosin selvillä. Hyundain kuskeina ajavat koko kauden Thierry Neuville ja Ott Tänak. Kolmannessa autossa vuorottelevat Dani Sordo ja Oliver Solberg.

Fordin kalustolla kilpaileva M-Sport on vahvistanut ensi kauden kuskeikseen Craig Breenin ja Adrien Fournauxin. Mahdollisesti M-Sport ajattanee muitakin kuljettajia.

WRC-autot jäävät MM-sarjassa tämän kauden jälkeen historiaan. Ensi kaudesta alkaen MM-ralleissa kisataan hybridiautoilla.

Kaikki kolme tallia ovat sitoutuneet jatkamaan MM-sarjassa vuoden 2024 loppuun. Tehdastalleja MM-sarjassa on kuitenkin yhä valitettavan vähän.

Autoteollisuus on isossa murroksessa ja voi olla hyvinkin todennäköistä, että sähköautoilla kilpailtaisiin MM-ralleissa jo 2020-luvun loppupuolella. Se voi olla MM-rallien elinehtokin, jos sarja halutaan pitää hengissä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Elfyn Evans juhli Jyväskylässä – Esapekka Lapilta hyvä näyttö

Kommentoi Facebookissa