TPS antoi valmentajalleen potkut – turpaan tuli taas silti

TPS:n uusi valmentaja Marko Virtanen valmensi JYP:n aiemmin CHL:n mestariksi.

TPS:n uusi valmentaja Marko Virtanen valmensi JYP:n aiemmin CHL:n mestariksi. (Kuva AOP)

Surkeutensa keskellä rypevä TPS erotti päävalmentajansa Kalle Kaskisen. Uuden päävalmentajansa Marko Virtasen komennossa TPS hävisi perjantaina JYPille 3-6.

JÄÄKIEKKO Turun syksyn surkea kiekkosirkus sai perjantaina uuden luvun, kun TPS tiedotti vapauttaneensa päävalmentajansa Kalle Kaskisen tehtävistään. Potkuille oli toki perusteitakin joukkueen surkean urheilullisen menestyksen takia.

Antero Niittymäki erosi TPS:n urheilutoimenjohtajan paikalta jo pari viikkoa sitten. Eri lähteiden mukaan Niittymäki olisi halunnut Kaskiselle potkut, mutta seura ei tähän suostunut ja siksi Niittymäki päätti erota itse.

HC TPS:n toimitusjohtajan Santtu Jokisen mukaan nyt tehty ratkaisu syntyi pitkän ja perusteellisen harkinnan jälkeen.

– Edellisen kerran, kun asiasta keskusteltiin johdon ja hallituksen kanssa, halusimme vielä uskoa, että tilanne saadaan käännettyä, koska valmennus ja joukkue uskoivat siihen. Näin ei valitettavasti käynyt ja tämä usko osoittautui vääräksi, Jokinen ilmoitti TPS:n tiedotteessa.

Uudeksi päävalmentajakseen TPS pestasi Marko Virtasen. Hänen pestinsä kestää tämän kauden loppuun.

– Nyt tilanne on kehittynyt valmennuksenkin kannalta kestämättömäksi ja koimme, että joukkue ja me kaikki tarvitsemme uuden alun. Samoin perusteellisten keskustelujemme Marko Virtasen kanssa koimme, että hän on paras mahdollinen henkilö johtamaan tätä uutta alkua. Kautemme alkaa nyt uudestaan, jatkaa Jokinen.

Perjantaina Virtanen pääsi heti tositoimiin TPS:n valmentajana ex-seuraansa JYPiä vastaan. Virtanen valmensi JYPin 2018 Euroopan mestareiden liigan CHL:n mestariksi, mutta ei saanut seurasta enää jatkoa.

Virtasen debyytti TPS:n peräsimessä Jyväskylässä ei sujunut mallikkaasti. Sarjakolmoseksi noussut JYP voitti TPS:n 6-3. TPS:lle tappio oli viides perättäinen. Viimeisestä 12 ottelustaan turkulaisseura on hävinnyt 11.

Yllättävintä on, ettei TPS olekaan sarjataulukon jumbona. Peränpitäjä Vaasan Sport on turkulaisia kaksi pistettä jäljessä. Perjantaina Sport koki seitsemännen perättäisen tappionsa hävittyään Porissa Ässille 1-2. Viimeisestä 11 ottelustaan Sport on hävinnyt 10.

Tappara voitti Pelicansin Lahdessa 3-2 ja palasi sarjataulukon kärkeen. Toisena oleva Kärpät ei pelannut perjantaina.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: SM-liiga nöyrtyi kuluttajaviraston edessä – Jokerit saattaa kohdata HIFK:n

Kommentoi Facebookissa