TPS tyrmäsi Lukon finaaliavauksessa – ”Taisteltiin kyllä hyvin”

TPS juhlii maalia

TPS juhlii maalia. (Kuva AOP)

TPS jyräsi SM-liigan finaalien avausottelussa Lukon maalein 4-1.

JÄÄKIEKKO TPS kaatoi perjantaina SM-liigan ensimmäisessä finaalissa Rauman Lukon 4-1-lukemin. TPS tuli sarjaan mukaan ennakkoluulottomasti ja näytti Lukolle, ettei raumalaisten mestaruus ole kirkossa kuulutettu asia. Kaikkea muuta.

TPS oli raikas ja ennakkoluuloton ja tehokas silloin, kun sitä kaivattiin. Koko komeuden kruunasi maalivahti Karri Rämö, joka jatkoi häikäiseviä otteitaan.

Raumalla on kuulutettu ”varmaa mestaruutta” jo koko kauden ajan ja olihan siihen syytäkin. Lukko hallitsi selvästi runkosarjaa.

TPS:n iskun paikka oli tässä ensimmäisessä pelissä ja sen se käytti maksimaalisesti hyväkseen. Nyt kaikki paineet ovat Lukolla, jos ne olivat sitä jo toki ennen finaaleitakin. TPS voi nyt jatkaa aika rennolla otteella. Sillä ei ole mitään hävittävää tai hävettävää.

Lukolla sen sijaan ei muuta olekaan kuin hävittävää. Sen on voitettava tämä finaalisarja, kaikki muu on katastrofaalisen suuri pettymys.

TPS:n sankariksi nousi Lauri Pajuniemi. Hän teki upean 3-1-maalin ja nosti rystyltä myös loppulukemat 4-1.

– Taisteltiin kyllä hyvin ja varmaan välittyi sinne selostamoonkin asti, että olimme välillä mankelissa, mutta miehekkäästi puolustettiin ja Rämö oli loistava maalissa. Sitten kun saatiin paikka, niin tehtiin. Ensimmäinen kiinnitys. Seuraavaa haetaan huomenna, Pajuniemi summasi C Morella.

TPS puolusti tiiviisti, mutta Pajuniemen mukaan joukkueen viisikkopuolustus ei ollut vielä HIFK-sarjan tasolla.

– Puolustuspäähän se oli hyvää, mutta me pystymme paljon parantamaan. Ei oltu siinä vielä sillä vaihteella mukana, mitä olimme IFK:ta vastaan ajoittain. Me pystymme paljon parantamaan, mutta varmasti Lukkokin pystyy paljon parantamaan, hän summasi.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Leijonien MM-ryhmään ei tule montaakaan NHL-vahvistusta

Kommentoi Facebookissa