Tutkintapyyntö valtiovarainministeriön virkamiesten toimista – sotku liittyy soteen ja Päivi Nergin nimitykseen

Päivi Nergiä esitettiin valtiovarainministeriön kansliapäälliköksi, mutta esitys jouduttiin vetämään pois hallituspuolueiden erimielisyyden johdosta.

Päivi Nergiä esitettiin valtiovarainministeriön kansliapäälliköksi, mutta esitys jouduttiin vetämään pois hallituspuolueiden erimielisyyden johdosta. (Kuva AOP)

Poliisi kertoo aloittaneensa esiselvityksen asiassa, jota ei ole kohdistettu kehenkään tiettyyn virkamieheen.

TUTKINTAPYYNTÖ Poliisille tehtiin viime viikolla tutkintapyyntö, jossa poliisia pyydetään selvittämään valtiovarainministeriön virkamiesten toimia liittyen ministeriössä tapahtuneeseen lainvalmisteluun alkuvuodesta 2019.

Tutkintapyynnössä ei ole nimetty yksittäisiä virkamiehiä eikä sitä ole kohdistettu kehenkään tiettyyn virkamieheen. Poliisi toimittaa asiassa esiselvityksen sen arvioimiseksi, onko asiassa syytä epäillä virka- tai jotain muuta rikosta.

– Tällä hetkellä hankitaan asiaan liittyvää jo olemassa olevaa asiakirja-aineistoa ja sen jälkeen arvioidaan, onko asiassa tarpeen pyytää lisäselvityksiä yksittäisiltä virkamiehiltä tai tehdä joitain muita selvityksiä. Ratkaisu siitä, ylittyykö esitutkintakynnys, pyritään tekemään lähiviikkojen aikana eikä asiasta ole siihen saakka muuta tiedotettavaa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Teemu Jokinen Helsingin poliisilaitokselta.

Tapaus liittyy asiaan, jossa myös eduskunnan perustuslakivaliokunta on aloittanut selvityksen siitä, ovatko valtiovarainministeriön virkamiehet syyllistyneet tietojen pimittämiseen sote-uudistuksen käsittelyssä. Sosiaali- ja terveysvaliokunnan pyytämiä tietoja jarruttivat valtiovarainministeriön virkamiehet, joista eräs oli alivaltiosihteeri Päivi Nerg.

Keskustalainen valtiovarainministeri Katri Kulmuni on esittänyt Nergiä nyt valtiovarainministeriön kansliapäälliköksi, mutta esitys jouduttiin vetämään pois hallituspuolueiden erimielisyyden johdosta. Erityisesti SDP ja puheenjohtaja Antti Rinne ovat ilmoittaneet vastustavansa nimitystä.

Lue myös: Sisäministeri Maria Ohisalo valitsi vihreän kansliapäällikön – ohitti Suojelupoliisin päällikön

Kommentoi Facebookissa