Tuukka Raskin kausi tuli päätökseensä – ei varsinaisesti vakuuttanut

Tuukka Rask on edustanut Boston Bruinsia koko NHL-uransa ajan

Tuukka Rask on edustanut Boston Bruinsia koko NHL-uransa ajan. (Kuva AOP)

Leo Komarovin edustama New York Islanders tiputti Tuukka Raskin edustaman Boston Bruinsin jatkosta NHL:n pudotuspelien puolivälierävaiheessa.

JÄÄKIEKKO Hyökkääjä Leo Komarovin kausi jatkuu NHL:ssä Stanley Cupin välierävaiheessa. Maalivahti Tuukka Raskin pelit tulivat sen sijaan tältä kaudelta päätökseensä, kun Komarovin edustama New York Islanders kukisti keskiviikkona Raskin edustaman Boston Bruinsin maalein 6-2.

New York vei ottelusarjan nimiinsä voitoin 4-2. Neljä kertaa antautunut Rask torjui kamppailussa 23 laukausta. Islandersin Semjon Varlamov pysäytti myös 23 kiekkoa.

Boston ei saanut keskiviikkona aikaiseksi yhtään maalia tasakentällisin. Bruinsin kumpikin osuma syntyi ylivoimalla.

– Islanders pelaa hyvin tässä hallissa. He pelasivat parempaa puolustuspeliä tässä hallissa kuin meidän hallissamme. Islanders ei varmaankaan halunnut lähteä avoimeen peliin, jossa maalipaikkoja vuorotellaan. Heillä on hyviä puolustavia pelaajia. He ovat siinä hieman aliarvostettuja, Jean-Gabriel Pageau ja muut. Pageau tekee hyvää työtä. Sen takia he käyttivät häntä Patrice Bergeronin ketjua vastaan, Bostonin päävalmentaja Bruce Cassidy analysoi NHL:n verkkosivuilla.

Boston eteni keväällä 2019 Stanley Cup -finaaleihin saakka, mutta hävisi St. Louis Bluesille. Sen jälkeen Bruinsin mestaruusunelmat ovat tuhoutuneet kummallakin kaudella jo toisella kierroksella.

– Tämä on pettymys. Me odotimme tässä pukukopissa menevämme pidemmälle. Uskoimme, että meillä oli joukkue, joka olisi voinut mennä todella pitkälle tällä kaudella. Islanders viimeisteli niistä muutamista paikoista, jotka he saivat ja me emme. Tässä oli muutamia otteluita, joissa pelasimme selvästi heitä paremmin, mutta emme voittaneet. Sellaista pudotuspeleissä on, keskiviikkona Bostonin molemmat maalit tehnyt Brad Marchand manaili.

NHL-tasolla Suomen kaikkien aikojen menestynein jääkiekkomaalivahti Rask sai tämän kauden pudotuspeleissä niskoilleen paljon kritiikkiä. Sen voi sanoa, ettei Bruinsin maalivahtipeli ollut kovinkaan onnistunutta.

New York Islanders tulee vielä pelaamaan legendaarisessa Nassau Coliseum -hallissaan.

– Aina kun on tilaisuus katkaista ottelusarja, niin haluamme laittaa parastamme. Mielestäni olemme pystyneet siihen molemmilla kerroilla, ensin Pittsburghia vastaan ja nyt Bostonia vastaan mahtavien faniemme edessä. Tunnelma on ollut hieno. Tämä vain tuntuu oikealta, keskiviikkona kahdesti verkkoa heiluttanut Islandersin hyökkääjä Brock Nelson hehkutti NHL:n verkkosivuilla.

Nassau Coliseum vetää viimeisiään Islandersin kotina. Joukkue muuttaa ensi kaudeksi tuliterään UBS Arenaan.

– Tiedostimme, että tämä oli erityinen hetki tälle hallille ja jätkät ymmärsivät tämän ottelun merkityksen, Islandersin päävalmentaja Barry Trotz sanoi.

New York kohtaa NHL:n välierissä Tampa Bay Lightningin. Viime kesänä Lightning löi Islandersin tässä samassa playoff-vaiheessa, eteni Stanley Cup -finaaleihin ja lopulta mestaruuteen.

– Meillä on selvittämättömiä asioita, Islandersin hyökkääjä Josh Bailey totesi.

Teksti Otto Palojärvi ja Jussi Lehmola

Lue myös: Sebastian Aholle iso pettymys – seuraava askel jäi Carolinalta ottamatta

Kommentoi Facebookissa