Työttömyys on yhä laskussa – naisten ja miesten työttömyys barometrin mukaan vihdoin tasoissa

Sukupuolten välinen ero työttömyydessä on ainakin hetkellisesti tasoittunut. (Kuvituskuva Fotolia)

Työttömyys on laskenut Yleisen työttömyyskassan tilastoissa nyt kolme kuukautta peräkkäin.

TYÖTTÖMYYS Yleinen työttömyyskassa YTK kertoo, että työttömyyden lasku jatkui alkukesästä. Ero naisten ja miesten työttömyydessä on kuroutunut umpeen. Nopeimmin työttömyys laski Etelä-Karjalassa.

YTK:n työttömyysaste oli kesäkuussa 6,0 prosenttia, toukokuun luvusta tultiin alas tasan prosenttiyksikön verran. Huhtikuussa työttömyysaste oli 7,5 prosenttia ja maaliskuussa 9,1 prosenttia.

Työttömyys on YTK:n barometrissa nyt laskenut kolme kuukautta peräkkäin. Maakunnista työttömyys laski nopeimmin Etelä-Karjalassa, jossa työttömyys laski touko-kesäkuun välillä peräti 2,8 prosenttiyksikköä.

– Työttömyysprosentti on nyt melko alhainen, ja niin pitääkin olla pahan työvoimapulan keskellä. Tekijöiden löytyminen avoimiin paikkoihin on tärkeää, jotta suotuisa talouskehitys voisi jatkua, sanoo YTK:n toimitusjohtaja Auli Hänninen.

Sukupuolten välinen ero työttömyydessä on nyt hetkellisesti tasoittunut. Miesten työttömyys oli koko alkuvuoden naisten työttömyyttä korkeammalla, mutta tällä hetkellä naisten ja miesten työttömyysasteet ovat täysin tasoissa.

Miesten ja naisten välisen eron tasoittumista selittää osaltaan naisvaltaiselle opetusalalla yleinen kesätyöttömyys ja toisaalta monien miesvaltaisten alojen, teollisuuden ja rakentamisen, hyvä työtilanne.

Tiedot selviävät YTKBarometrista, joka luotaa kuukausittain Yleinen työttömyyskassa YTK:n jäsenistön työttömyyttä. Yli puolen miljoonan jäsenen YTK on Suomen suurin työttömyyskassa, joka vakuuttaa joka neljännen suomalaisen palkansaajan työttömyyden varalta. YTK:n toimintaa toimintaa valvoo Finanssivalvonta.

Lue myös: Riskit ovat edelleen suuria ja riippuvat sodasta – ennätysinflaation odotetaan alenevan ensi vuonna

Kommentoi Facebookissa