UFC-asiantuntijat arvioivat – ”Makwan Amirkhani on valmis Yhdysvaltoihin”

Makwan Amirkhani ilmoittaa olevansa valmis kohtaamaan kenet tahansa painoluokassaan.

Makwan Amirkhani ilmoittaa olevansa valmis kohtaamaan kenet tahansa painoluokassaan. (Kuva AOP)

Vapaaotteluasiantuntijoiden mukaan UFC-ottelijan näytöt riittävät nyt isompiin otteluihin.

VAPAAOTTELU Makwan Amirkhanin lauantai-illan ottelu Chris Fishgoldia vastaan oli jännittävä show alusta loppuun asti ja kummallakin oli ottelussa hetkensä. Turkulainen veti kuitenkin lopulta pidemmän korren kietomalla anakonda-kuristuksen Fishgoldin kaulalle niin tiukasti, että ainoa ulospääsy britille oli luovutus.

Suomen kokeneimpiin vapaaottelujournalisteihin kuuluvan Jani Mesikämmenen mukaan Amirkhani otti voiton omilla vahvuuksillaan.

– Amirkhani osoitti jälleen kerran olevansa kilpailijana poikkeuksellisen kylmähermoinen ja pystyvänsä tiukan paikan tullen pelastamaan itsensä pulasta viemällä ottelun mattoon, jossa hän on itse vahvimmillaan. Anakonda-kuristus on ollut miehen bravuuri koko uran ajan. Se napsahtelee pitkien käsien ansioista armottomasti kohdilleen melkein tilanteessa kuin tilanteessa, Mesikämmen kommentoi Unibetin artikkelissa.

Vaikka Fishgold onnistui ottelussa ajoittain aiheuttamaan pieniä ongelmia potkimalla Amirkhanin etummaista jalkaa, se ei saanut suomalaista epäröimään tai panikoimaan. Kärsivällisesti Fishgoldin virhettä odottanut Amirkhani löysi tilaisuutensa toisen erän loppupuolella ja painitilanteen päätteeksi Maku nappasi Fishgoldin pään eikä päästänyt irti britin hurjasta puolustuksesta riippumatta.

Amirkhanilla on nyt UFC-uralla tilillään viisi voittoa ja vain yksi niukka pistetappio Arnold Allenille. Mutta mitä seuraavaksi suomalaistähdelle? Kokenut kamppailulajien valmentaja Jaakko Dahlbacka näkee Amirkhanin isommissa kehissä.

– Lauantain kypsän esityksen perusteella taidot, strategiakyky sekä karisma riittäisivät vähintään UFC:n höyhensarjan huippunimien haastamiseen. Amirkhani lupaili keväällä, että ottelutahti voisi jatkossa olla viime vuosia tiheämpi. Hän on selvästi itse tiedostanut sen olevan edellytys kasvamiselle relevantiksi nimeksi UFC-johdon silmissä, Dahlbacka toteaa.

Heti Fishgold-voiton jälkeen Amirkhani ilmoitti olevansa valmis kohtaamaan kenet tahansa painoluokassaan. Toive uran ensimmäisestä todella nimekkäästä vastustajasta ei näillä näytöillä olisi epärealistinen – seuraavaa vastusta voi perustellusti peräänkuuluttaa 15 virallisesti rankatun ottelijan joukosta.

– Makwan Amirkhanin maailmanvalloitus tarvitsisi myös isomman yleisön. Toivottavasti UFC ja Amirkhanin taustajoukot pääsevät nopeasti yhteisymmärrykseen seuraavasta ottelusta. Pohjois-Amerikan markkinat ja tunnettu vastustaja olisi arvokas asia paitsi ottelijalle itselleen, myös koko suomalaiselle vapaaottelulle, Mesikämmen jatkaa.

Lue myös: Makwan Amirkhani nousee jälleen UFC-kehään – ”Kipinä on taas löytynyt”

Kommentoi Facebookissa